Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Százhúsz vonulás a vihar miatt

Győr-Moson-Sopron - A csütörtök éjszakai vihar következtében százhússzor kellett vonulniuk a tűzoltóknak. Az „események" jobbára fakidőlések voltak. A vihar miatt több településről még pénteken is áramkimaradásra panaszkodtak olvasóink.

Szinte az egész megyében nyomot hagyott maga után, kisebb-nagyobb károkat okozott a csütörtök éjszakai vihar, amit több helyütt óránként száz kilométeresnél is erősebb széllökések kísértek. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletén kapott információ szerint százhússzor kellett a tűzoltóknak vonulniuk. Az ˝események˝ jobbára fakidőlések voltak.

Így például Sopronban a Somfalvi, illetve az Ágfalvi úton egy-egy hatalmas fa dőlt az útra. Az utóbbi helyen a villanyvezetéket is magával rántotta, a Besenyő utcában pedig egy lakóházról leszakadó bádogereszt kellett eltávolítani. Kapuváron, Mihályiban, Babóton, Kisfaludon szintén fákat ˝tepert földre˝ a vihar, miként Nagycenken és Hidegségen is. Sopronkövesden egy árokba borult kisbuszt mentettek a tűzoltók. Győrött és környékén is végigsöpört a csütörtök éjszakai vihar, nyomában ott is fák dőltek, tetők rongálódtak meg.

Biztosítótársaságoknál is érdeklődtünk a vihar okozta bejelentett károk mértékéről, de megfelelő adatok hiányában egyelőre egyiküknél sem tudtak tájékoztatást adni.
Biztosítótársaságoknál is érdeklődtünk a vihar okozta bejelentett károk mértékéről, de megfelelő adatok hiányában egyelőre egyiküknél sem tudtak tájékoztatást adni.

A vihar számos helyen megrongálta az elektromos vezetékeket is. Emiatt olvasóink több településről jeleztek szerkesztőségünkbe áramkimaradást. Így például Gönyűről, Győrszentivánról, Győrújbarátról, Bőnyből, Ikrényből, Mezőörsről és Tétről is érkezett aggódó vagy éppen bosszankodó telefon. Az előbbi többnyire a teli hűtőládák, az utóbbi az elérhetetlen szolgáltató miatt.

Lapunk érdeklődésére Egyházi Nikoletta, az E.ON Zrt. kommunikációs szakembere elmondta: a megye területén alig akadt olyan térség, ahol ne sérült volna meg az elektromos hálózat. Vezetékek szakadtak, oszlopok törtek. Az E.ON munkatársai tegnap megerősített készenléttel dolgoztak azon, hogy mielőbb elhárítsák az üzemzavart. Igyekezetük ellenére Sopron térségében délután egy óra körül, Kapuvár térségében három óra, Győr, Mosonmagyaróvár és Csorna térségében csak késő délután állt helyre az áramszolgáltatás.

Olvasóink írták

 • 1. patriot 2009. július 26. 11:30
  „Az természetes,hogy ekkora viharok után fák dőlnek ki és ezek nem kevés kalamajkát okoznak.
  De!
  Az talán mégsem természetes ha a járdák közvetlen közelében évek óta kiszáradt fák állnak,várva az áldozataikra.
  Mindez persze forgalmas helyeken!
  A fene sem érti miért nem veszik ezt észre a fűnyírásokat végző és ellenőriző "szakemberek",de ha a terepen dolgozók mind látás csökkentek akkor nagyon szívesen küldök fényképeket amin pontosan feltüntetem a helyet is!
  Bár ebben az évszakban elég feltűnőek a levél nélküli fák...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei ponthatárok és pótfelvételi dömping

A Széchenyi és Nyugat-magyarországi Egyetem összes szakának ponthatára, elemzések, nyilatkozatok, és információk a pótfelvételi menetéről. Tovább olvasom