Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Százhúsz éves Győr és környékének vízellátása

A főváros után másodikként indult meg a vízközmű-szolgáltatás Győrben 1884-ben.
Akkor még mindössze 329 házba vezették be a vizet. Ma már a megye 128 településén 313 ezer lakásban folyik az egészséges ivóvíz. Mérföldkőnek nevezte a társaság – jogelődjeivel együtt – 120 éves jubileumát köszöntőjében a győri Pannon-Víz rt. elnök-vezérigazgatója, Sipőcz Ernő. A vállalatvezető megemlékezett az elődökről, azokról, akik a nagy árvíz után 1884-ben belefogtak a város vezetékes vízhálózatának megépítésébe. Ezzel megteremtették az alapokat ahhoz, hogy ma a megye lakosságának közel 70 százaléka a társaság szolgáltatását élvezheti.

A győri Richter Teremben tartott évfordulós ünnepségre a tulajdonos önkormányzatok polgármesterei, a szakminisztérium képviselője mellett az ország vízszolgáltató cégeinek vezetői, szakemberei érkeztek. A köszöntők elhangzását követően egy filmbejátszás mutatta be a Pannon-Víz történetét, s jelenlegi helyzetét.

A társaság felügyelőbizottságának elnöke, Eredics Imre a fogyasztók bizalmának fontosságáról beszélt. Arról, hogy minden alkalommal bizalommal nyithatják meg a vízcsapot, mert tudják, hogy abból egészséges ivóvíz fog folyni.

Az 1995-ben 95 önkormányzat részvételével alakult Pannon-Víz rt. 28 vízellátó rendszert üzemeltet, az ivóvízellátás 100 százalékos a működési területén.

A víz és szennyvíz minőségének ellenőrzését saját, akkreditált laboratóriumában végzi. Az értékesített ivóvíz mennyisége évente 16 millió köbméter, s nettó árbevételük meghaladja az 5 milliárd forintot.
Az ünnepség részeként a társaság munkatársai közül tizenketten vehettek át jutalmat, közülük öten a cég vezérigazgatójától, a többiek Győr, Kapuvár és Csorna polgármestereitől. Az ünnepség színvonalas műsorral zárult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konferencia Győrött

Kétnapos önkormányzati kommunikációs konferencia kezdődött szerdán Győrben. Tovább olvasom