Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -2°C | 6°C Még több cikk.

Százhektáros gabonatábla lángolt Győr és Bőny között: sikerült megfékezni a tüzet - Olvasói fotók a pusztulásról!

A lángok az M1-es autópályától és a Győr-Péri repülőtértől nem messze csaptak fel. Komáromból és Pápáról is érkeztek tűzoltóegységek a helyszínre. Videó.

16.55


Videó: Tudósító


Így pusztított a tűz a búzamezőn Bőny közelében! Fotók: Győri Mátyás (Tudósító)

14.44


A tűz továbbterjedését minden irányba sikerült megakadályozni.
Sikerült minden irányból körülhatárolni a Győr és Bőny közötti területen meggyulladt gabonatáblát, és ezzel megakadályozni a tűz továbbterjedését.

Az elsődleges felderítés alapján körülbelül 150 hektáron pusztított a tűz, azonban a későbbi, pontosabb adatok ettől a számadattól akár jelentősen is eltérhetnek. A helyszínen több helyen utómunkálatokat végeznek, átvizsgálják a leégett területet.

13.37

Továbbra is több mint ötven hivatásos tűzoltó dolgozik a helyszínen.
Észak és Bőny felé is megállították a tűz továbbterjedését, valamint megszüntették a lánggal égést a tűzoltók a Győr és Bőny között meggyulladt gabonatáblán. A tűz több tíz hektáros területen pusztított.

Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja, továbbra is három megye több mint ötven hivatásos tűzoltója dolgozik a helyszínen, a környék önkéntes tűzoltóival karöltve.

A tűz továbbterjedésének megakadályozását erőgépek is segítették, ezekkel körbetárcsázták a leégett területet. Az oltási munkálatok jelenleg is zajlanak.


Százhektáros gabonatábla lángolt Győr és Bőny között 2 - képek: Bertleff András, Tudósítók

Vasárnap, 12.49

A helyszínre nagy erőkkel vonulnak a tűzoltók, ugyanis a gabonatáblán több helyen, több tíz hektáron ég a tűz, ami a gabona mellett két méhészet kaptárjait, több száz méhcsaládot és egy erdősávot is veszélyeztet.

A terület fölött felsővezetékek haladnak, emiatt értesítették az áramszolgáltató szakembereit.

Jelenleg két győri tűzoltóegység és egy vízszállító tartózkodik a helyszínen, további hat tűzoltóegység, két vízszállító, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat pedig úton van, összesen közel ötven hivatásos tűzoltót riasztottak a tűzhöz.

A hivatásos egységeket Kisbérről, Lébényből, Komáromból, Csornáról, Mosonmagyaróvárról és Pápáról riasztották, utóbbi két településről indult útnak egy-egy vízszállító is.

Segítenek az önkéntes tűzoltóegységek is: Győrszemeréről, Veszprémvarsányról, Börcsről, Pannonhalmáról és Kunszigetről is riasztották őket, a téti önkéntes tűzoltók pedig Győr városvédelmét látják el az oltási munkálatok idejére.

Százhektáros gabonatábla lángol Győr és Bőny között - fotók: Tudósítók

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös vízbelépés folyóinkért Győrben és a megyében

Az európai folyók napja július 12-e. Ebből az alkalomból a kontinens számos pontján szerveznek… Tovább olvasom