Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Százharminc fiatal nyaralhat a Balaton mellett

Míg az előző turnusban a mozgássérült fiatalok vették birtokba a Vöröskereszt gyenesdiási üdülőjét, ezekben a napokban a hátrányos helyzetben élőké a terep. A gyerekek élvezik a jó időt, a Balaton-part pedig naponta új és újabb élményt kínál.
Móricz Árpádné naponta többször megismételte a műveletet. Nem hiányozhat senki.
Budai Györgyné, a szervezet Győr és környéke területi titkára elmondta, hogy ötödik alkalommal várták ide a hátrányos helyzetben élő kis- és nagyobb diákokat. Változatos programot állítottak össze számukra, hiszen a fürdésen, a focin és a pingpongon túl kulturális és ismeretterjesztő vetélkedőkön is részt vehettek.

Barátok – mindenhonnan

A tűzoltók alkalmi gyakorlaton mutatták be tudományukat, ahol a legkisebbek is szemügyre vehették a tűzoltóautó belsejét és tüzet is olthattak. A Győri Határőr Igazgatóság kutyabemutatója a szomszédos futballpályán nemcsak a vakációzóknak, hanem a felnőtteknek is tetszett. Barátságok persze az alkalmi csoportokban, az együtt töltött idő alatt is alakultak, úgyhogy senki sem érezte magát egyedül. A Vöröskeresztben év közben is folyamatosan munkát vállaló Hartl Renáta, Móricz Árpádné és Keczán Erika ifjúsági védőnő személye garancia volt arra, hogy a gyerekek családja legalább egy hétre alkalmi anyuval is bővüljön. Az idő kegyeibe fogadta a táborlakókat, így naponta lejártak a gyenesi strandra, ahol a fürdés mellett csúszdázhattak, vízibiciklizhettek.

Kortárs előadók

A pihenés mellett jutott idő azokra a komolyabb fajsúlyú előadásokra is, amelyek témáját a drog, az AIDS, a fogamzásgátlás és a segítő szervezet története jelentette.
– Nagyon érdekes volt, amit hallottunk – állítja a bőnyi Menyhárt Anita. – Kérdezhettünk és mindenre válaszoltak is. A drogról már sokat hallottam, de így összefoglalóan egészen más élményt jelentett.
– Sok barátot szereztem, remélem, később is találkozom velük – így Rácz Anna Gyömöréről. – A Vas megyéből érkező kortárs segítők nagyon kedvesek voltak, szívesen emlékszem később is rájuk.

Széles összefogással

Némi túlzással ilyentájt a szervezet leköltözik a magyar tenger partjára, ami kellemessége mellett a szervezőknek, segítőknek óriási felelősség. Markovszky Béla, a Vöröskereszt megyei titkára érdeklődésünkre elmondta, hogy a felajánló cégek, vállalkozók jóvoltából összesen százharminc gyermek üdülhet. Az ifjúsági vezetőképző tábor lakói ugyanitt vesznek részt a felkészítésben. A Vas megyeiekkel való együttműködés eredményeként a szomszéd karitatív szervezet is Gyenesdiáson szervezett tábort a mozgássérült gyerekeknek. Az együttműködést és a katasztrófavédelem terén végzett megelőzőmunkát régiós szinten folytatják Burgenland, Zala, Vas és a megyénkbeliek részvételével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hűséges négylábúak szemléje

A Győrben rendezett országos kutyakiállításon 1158 ebet neveztek az állattartók. A 160 fajtagyőztes… Tovább olvasom