Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Százezer négyzetméter kátyú

Százezer négyzetméternyi lyuk, gödör van Győr útjain, amit be kell tömni. Többek között erről is esett szó a minap a város Útkezelő Szervezetének tájékoztatóján.
Az utóbbi években kiemelt szerepet kapott a megyeszékhely költségvetésében az útügyi ágazat, tavaly például 1,13 milliárd forintot fordítottak fenntartási feladatokra, a forgalom biztonságát növelő fejlesztésekre. Barta Gusztáv, a város Útkezelő Szervezetének vezetője munkatársai és a városban legtöbb utat építő Strabag győri fő-építésvezetője, Horváth Sándor társaságában a múlt évi munkákról és az idei tervekről szólva először mégis inkább az időszerű gondról szólt a sajtótájékoztatón.

A város közgyűlésének a kemény tél miatt 200 millió forintos többletkiadásról kellett döntenie, hogy eltüntethetők legyenek az utakról a balesetveszélyes kátyúk. Győr 2 millió négyzetméternyi saját kezelésű útfelülettel rendelkezik, ennek 5 százaléka károsodott, vagyis 100 ezer négyzetmétert tesznek ki a lyukak. A közgyűlési döntés után akár már a jövő héten kedden folytatódhatnak a kátyúzási munkák a peremkerületekb en is.

Tavaly látványos volt

Elhangzott a sajtótájékoztatón: tavaly a városban 29 helyen végeztek komoly útépítési munkákat, az erre fordított összeg országosan is kiemelkedő a városok között. A több mint 1 milliárd forintból 6 méter széles vadonatúj utat lehetett volna építeni Győr és Nyúl vagy Pér között, pályamegerősítési munkák esetén pedig Pápáig futotta volna ebből a pénzből. Az útépítéseken kívül tavaly fejeződött be a Petőfi híd rekonstrukciója, egyebek között átépítettek 6 forgalmas csomópontot, ebből 4 új, körforgalmi.

Újabb csomópontok

Idén a költségvetés szerint 1 milliárd 187 millió forintból gazdálkodhat az Útkezelő Szervezet. A nagyobb összeget igénylő fenntartási, felújítási munkák közül kiemelhető a Tessedik utcai, a Babits Mihály utcai, a Lázár Vilmos utcai, a Verseny utcai, Pinnyéden a Fő úti, Gyirmóton a Szent László úti, Kisbácsán a Votinszky utcai (a sor nem teljes). Gyárvárosban az Ipar utcában két fontos csomópont átalakítása is szerepel a tervekben, Szabadhegyen a József Attila utca–Jereváni út csomópontját kell átépíteni, Marcalvárosban pedig a Lajta utca csomópontjai (a város most talán legbaleset-veszélyesebb helyei) számíthatnak komoly beavatkozásra. (A munkálatokról, illetve az egyeztető lakossági fórumokról megfelelő időben részletesebben is szólunk lapunkban.)

Kapcsolódó cikk >>

Pótelőirányzat a kátyúzásra (2003-06-06) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pótelőirányzat a kátyúzásra

Csaknem kétszázmillió forintos pótelőirányzatot szavazott meg a győri közgyűlés, hogy elvégezhető… Tovább olvasom