Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Százak számolják az autókat Győrben

Egész novemberben folytatja a forgalomszámlálást a győri önkormányzat által megbízott konzorcium. A projektben dolgozó több száz emberrel nap mint nap találkozhatnak az utasok, az autósok, a biciklisek: mindenki, aki Győrben jár.

Kereszteződésekben, autóbuszokon, mindenütt jelen vannak a forgalomszámlálók, akik részt vesznek az önkormányzat által nyert projektben.

A kivitelezést végző cég százakat mozgósít, így ne csodálkozzon például az az autós, akit a napokban Győr bevezetőútjain megkérdeznek, hogy honnan jött és merre tart.

Fűke Péter főosztályvezető elmondta: valójában két uniós támogatást nyert projekt fonódik össze: az egyik Győr városi és elővárosi közösségi közlekedési rendszerének átalakítását célozza.

A közös forgalmi modellhez szükséges adatok az év végéig összegyűlnek, s elkészülhetnek jövő szeptemberre a részletes megvalósíthatósági tanulmányok, amelyek feltétlenül szükségesek a későbbi uniós beruházások pályázataihoz.

Átfogó és igen költséges projektről van szó, a kettő együtt több mint 500 millió forintba kerül, 100 százalékos európai uniós támogatás mellett.

Olvasóink írták

  • 2. torabora 2012. november 07. 10:30
    „1 .100% de minek?Ahol eddig lehetett haladni majd ezután ott sem lehet! Volt már rá példa jó párszor az elmúlt években.”
  • 1. Madarász 2012. november 06. 10:05
    „Ezt a pénzt nem lehetne értelmesebb dolgokra költeni?

    10 %-os EU támogatás, az 50 milla és ez sajnos azt jelenti, hogy 450 milla önerő.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hulladék-udvart dézsmálta Győrben

A biztonsági cég diszpécsere arról tájékoztatta a rendőrség ügyeletét a vasárnap esti órákban, hogy… Tovább olvasom