Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Száz pályázat a Szép környezet versenyre

Győr - Második alkalommal hirdette meg Győr önkormányzata a Szép környezet – jó közérzet versenyt. Százan pályáztak, a zsűrizés most kezdődött.
Az 1960-as években létezett „Tiszta udvar, rendes ház" mozgalom mintájára tavaly először, idén újra meghirdette Győr önkormányzata a „Szép környezet – jó közérzet" helyi környezetszépítő versenyt. Mint Simon Róbert alpolgármester, a verseny kezdeményezője, ötletgazdája a Kisalföldnek elmondta, idén 66 családi ház és 36 társasház/lakásszövetkezeti lakótömb nyújtott be érvényes pályázatot. A verseny célja, hogy a város lakói egyre nagyobb részt vállaljanak környezetük szebbé tételéből. Fontosnak tartja az önkormányzat a környezet- és természetvédelmi szemléletformálást, a környezeti nevelést, és hogy a lakosságot motiválja közvetlen környezete óvására, szépítésére.

A nevezéseket 2008. május 15. és június 15. között lehetett leadni, most csütörtökön pedig megkezdődött a zsűrizés is. A szakemberekből álló szemlebizottság előre egyeztetett időpontban helyszíni bejárás alkalmával, értékelőlapok szempontjai szerinti pontozással minősíti a látottakat. A maximálisan elérhető pontszám 100. Az értékelés folyamatosan, július 26-ig zajlik, utána az összesítésre és a pontszámok alapján a helyezettek kiválasztására kerül sor.

Második alkalommal hirdették meg a versenyt: Felvételünk a tavalyi győztes, Somosi István kismegyeri házánál készült.
Második alkalommal hirdették meg a versenyt: Felvételünk a tavalyi győztes, Somosi István kismegyeri házánál készült.

Az ünnepélyes eredményhirdetés augusztus 14-én 16 órakor a városháza dísztermében lesz.

A versenybe benevezettek közül a kategóriák 1–3. helyezettjei az önkormányzat által felajánlott díjban részesülnek és az önkormányzat által adományozott „Szép környezet – jó közérzet" tábla kihelyezésére jogosultak. A díjak családi ház kategóriában 100, 75, illetve 50 ezer forint, társasházi, lakásszövetkezeti lakótömb kategóriában 300, 200, illetve 100 ezer forint értékű vásárlási utalvány. Az összes jelentkező emléklapot kap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gönyű vízen, vasúton, közúton

Gönyű - Befejezéshez közeledik a Győr–Gönyű Kikötő bruttó 8 milliárdos fejlesztése. A megyében… Tovább olvasom