Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Száz magyar baba Bécsben

A győri babakészítők munkái igencsak nagy tetszést arattak a bécsi Magyar Intézetben, ahol szájról szájra terjedt a híre a minap záruló kiállításnak, s ahová terveznek egy következő baba-mackó válogatást.

A győri babaklubosok már erre készülnek.

Sajátos kézműveskuckó a babások találkozási helye a családi intézet egyik klubhelyisége. Minden hónap harmadik csütörtökjén régi-új technikákkal, a babakészítés fortélyaival, kiegészítő kézművesmesterségekkel ismerkedhetnek a klub tagjai. A közösséghez bárki csatlakozhat.

Keglovich Ferencné, a Magyar Bababarát Egyesület elnöke szerényen említi a vendégszereplést, ám a vendégkönyv bejegyzései valódi sikerről, a klubosok bravúros munkájáról árulkodnak. A Collegium Hungarikum a Bécsben élő magyarok közkedvelt találkozási helye, a szervezők már a következő kiállításon ötletelnek.

Olaj Pálné téti babakészítő legutóbb a modellírozás rejtelmeibe vezette be a klub tagjait. Fotó: Har
Olaj Pálné téti babakészítő legutóbb a modellírozás rejtelmeibe vezette be a klub tagjait. Fotó: Har

Az 1998-ban alakult győri klub a jövőben is várja új tagok jelentkezését, a műhelymunka nemcsak az új ötletekről, technikákról, de egy igazi közösségről is szól. Olaj Pálné munkanélküli lett, akkor keresett olyan elfoglaltságot, amellyel kiteljesedhet az élete. Ujjéknál először a feleség, Rozál kopogtatott, azután amolyan ezermesterként Józsi is csatlakozott a babakészítők csapatához. Barcsayné Németh Hedvig angyalokat is készít textilből, legközelebb a mosonmagyaróvári Fehér Lóban lesz kiállítása. Fiúunokája egy alkalommal megjegyezte az édesanyjának: ˝Anya, légy olyan, mint a nagyi, te is varrj babát!˝ Hát ez is egy ajándék, az unoka elismerése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hősi Emlékmű a Radó-szigeten: elmarad az ünnepélyes átadás

A rendkívüli esőzések miatt nem tartják meg pénteken (június 10.) az ünnepélyes átadást. Tovább olvasom