Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Szavazz a legjobbra! TAPS-díj, döntsön az olvasó!

A közönség szavazhatja meg, kit és mit látott a legjobbnak az elmúlt színházi és filharmóniai évadban Kié lesz a TAPS-díj? Az olvasó dönti el!

A TAPS-díj 2012-ben születik meg. Az alapítók szeretnék, ha ezután évről évre átadhatnák a különböző kategóriák győzteseinek a tehetség fényes gömbjét!

A Győri Nemzeti Színház, a Győri Balett, a Győri Filharmonikus Zenekar és a Vaskakas Bábszínház is örömmel csatlakozott a Kisalföld kezdeményezéséhez, keressük meg, kik a közönség kedvencei az elmúlt évadból az említett művészeti intézményekben. (A soproni színházat működtető cég is pártolja az ötletet, ám csak az után adnak majd jelölteket, remélhetően jövőre, miután rendezték a színház belügyeit.)
A művészeti intézményekben dolgozó színészek, táncosok, rendezők különböző jelölések alapján részesülhetnek helyi vagy állami kitüntetésekben. Ám ezek közül egyiket sem a közönség szavazza meg. A Kisalföld TAPS-díjat azonban igen.

TAPS-díj, döntsön az olvasó!

A Kisalföld összefogva megyénk művészeti intézményeivel 2012-ben hagyományteremtő szándékkal megalapította a TAPS-díjat. A közönségen múlik, kik kapják meg először ezt az elismerést!

A Győri Nemzeti Színház, a Győri Balett, a Győri Filharmonikus Zenekar és a Vaskakas Bábszínház is örömmel csatlakozott a Kisalföld kezdeményezéséhez, keressük meg, kik a közönség kedvencei az elmúlt évadból az említett művészeti intézményekben. (A soproni színházat működtető cég is pártolja az ötletet, ám csak az után adnak majd jelölteket, remélhetően jövőre, miután rendezték a színház belügyeit.) A művészeti intézményekben dolgozó színészek, táncosok, rendezők különböző jelölések alapján részesülhetnek helyi vagy állami kitüntetésekben. Ám ezek közül egyiket sem a közönség szavazza meg.

TAPS: Tehetséges Alkotók Publikum Sikere Díj először 2012-ben.
Kedvenceikre május 20-ig szavazhatnak.

A Kisalföld TAPS-díjnak az ad igazi értéket, hogy a publikum, a közönség szavazhatja meg, kit látott, mit látott a legjobbnak az elmúlt színházi és filharmóniai évadban. A TAPS tulajdonképpen egy betűszó: Tehetséges Alkotók Publikum Sikere. A jelölteket az intézmények szakmai kurátorai választották ki lapunk munkatársaival. Az előkészítő munka során természetes volt, hogy előadásokra is lehet majd szavazni, hiszen az intézményeknek nagyon fontos, melyik előadás tetszett a legjobban nézőiknek az elmúlt évadban.A Kisalföld és a kisalfold.hu olvasóinak kezében mától a döntés. Ők szavazhatnak.

Kiss János, a Győri Balett igazgatója ezzel kapcsolatban elmondta: „A Győri Balett több mint három évtizedes pályafutását számtalan díj fémjelezte, de a győri közönség értő figyelme és szeretete a társulat művészetének, a társulat művészeinek éltető ereje. Ezért is biztatok mindenkit, fejezze ki szeretetét, elismerését szavazatával!"

A szavazók között nyolcvan darab belépő talál majd gazdára a következő évad legjobb előadásaira és a Kisalföld Kút vers CD-jéből is kisorsolunk közöttük 20 darabot. A szavazók közül ötven szerencsés számíthat arra is, hogy meghívjuk a május 24-én 16 órakor kezdődő díjátadó ünnepségre a Győri Nemzeti Színházba. Ott akár élőben is találkozhatnak azokkal, akikre voksukat adták.

Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója szerint fontos és izgalmas a Győri Nemzeti Színház számára, hogy ténylegesen a néző dönti el minden befolyás nélkül, hogy számára ki a legnépszerűbb művész vagy produkció. Így valóban ideális képet kapunk arról, hogy kik és mely produkciók Győr kedvencei. A Győri Nemzeti Színház segítsége nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a TAPS-díjat kioszthassuk. Szakmai tanáccsal és a díjátadó megszervezésével is az ügy mellé állt az intézmény.

Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatója, akárcsak Fűke Géza, a győri filharmonikusok vezetője, örült a kezdeményezésnek.
Számukra is csak az okozott gondot, hogy a sok tehetséges művész közül, akik intézményükben dolgoznak, kik kerüljenek be a szavazási listára.

Szavazni a kisalfold.hu internetes oldalon vagy a Kisalföldben május közepéig rendszeresen megjelenő, postai úton beküldhető szavazólapon lehet 2012. május 20-ig!

Olvasóink írták

 • 9. figyi007 2012. április 18. 12:05
  „Pénz és színház. Tény, hogy mindenért fizetni kell. De egy hamburgermenü áráért ÉLMÉNYT kapok. Ha jót, ha rosszat, de élményt. A színjátszás egyidős a gondolkodó emberrel. Szükség volt, van és lesz rá. A közönség által elismert színészekre is.
  Attól, hogy a győri színészek nem mutogatják félmeztelenül magukat valóság showkban, nincsenek szexbotrányaik így nem láthatóak bulvárlapokban. Érdemesek a megismerésre.”
 • 8. mercury-queen 2012. április 17. 14:31
  „VÉGRE! Nagyon örülök, hogy Győrben is a többi nagyvároshoz hasonlóan, alkalom nyílik közönségdíj átadására!Részemről már évek óta hiányoltam ezt a lehetőséget, remélem hogy hagyomány lesz belőle!
  Korábbi kommentekhez csak ennyit: Igen évek óta bérletünk van, még akkor is megvettük, amikor munkanélküliek voltunk, mert voltunk méghozzá nagyon sokáig. Nem hiszem, hogy ez pénz kérdése. A gyermekemet kicsi korában a Vaskakas bábszínházba vittük, nagyobb korában a színházba. Most már felnőtt, igazi értékekkel rendelkező ember lett belőle, mint önkéntes besegít a Vaskakas bábszínházba és egyéb rendezvényekbe (pld.a Győrkőcfesztivál). Nem tartozunk az elithez anyagiakban, kispénzü emberek vagyunk, de igényünk van a kultúrált szórakozásra. Nem kerül annyiba, mint egy-egy diszkós hétvége.”
 • 7. kritikusgondolkodó 2012. április 17. 12:47
  „közületek kinek van idei bérlete színházba, filharmóniába, bábszínházba egyaránt? láttátok, ismeritek az említett összes darabot, előadást, művészt? akkor megnyugodtam. :)”
 • 6. tapsifüles 2012. április 17. 11:45
  „"Ilyenre nincsen pénzünk..." egy évadra szóló szinházbérlet ára egy havi cigarettára költött pénz, stb. Ki mire tesz, kinek mit jelent a kultúra, mint ahogy anno egy marcalvárosi nebuló a "mondj néhány kultúriális szórakozási helyet" iskolai feladatra adott válasza: Nárcisz, Ászok, Oázis!:)”
 • 5. figyi007 2012. április 17. 11:29
  „Helló!
  Győrben és környékén van vagy 8000 színházbérletes. 4000 Bábszínházbérletes. Majdnem ugyanennyi Filharmonia bérletes. Drága a kultúra, de szerencsére vannak, akik költenek még rá.”
 • 4. kritikusgondolkodó 2012. április 17. 10:29
  „bambu, akkor sem jut el a többség az összes győri kult. intézménybe. mégis hogy szavazna okkal, joggal arról, amit, akit nem is ismer? miért nincs "nem tudom / nem válaszolok / nem ismerem" választási lehetőség? úgy tisztább lenne a szavazás. így mi alapján ikszel az ismeretlen névre az olvasó? mert nő? mert szimpatikus a cím? És "kötelező kitölteni" , még ha fogalmad sincs adott művekről, művészekről.
  másrészt nem anonim a szavazás - mondván nyereménysorsoláson veszel részt - , és ezzel sokakat el fognak rettenteni. sokan előbbre valónak tartják anonimitásuk megtartását, mint némi esélyt egy belépőjegyre. ahogy egyébként szokás, itt is 2 alternetíva szükségeltetne: "igen, szeretnék részt venni a nyereménysorsoláson, adataim: " és "nem, nem sznék részt venni a nyereménysorsoláson". "Kötelező kitölteni..."
  Tiszta feltételeket.”
 • 3. bambu 2012. április 17. 08:57
  „Mankapunka! Miről "beszélsz"? A mozijegy is majdnem 1500 Ft + egy kis ropogtatni való kb. 1000 Ft... akkor inkább egy színvonalas előadást nézek meg mondjuk a Kisfaludy teremben 2000-ért!”
 • 2. tapsifüles 2012. április 16. 14:45
  „"Soha ne vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal"
  Mark Twain”
 • 1. Mankapunka 2012. április 16. 11:05
  „Ilyenre nincsen pénzük. Erre csak az elit réteg jár el,meg a pár jólnevelt,akiket befizetnek rá,mert családi hagyomány.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Modern táncshow Győrújbaráton - fotók, videó

Modern táncshowt rendeztek Győrújbaráton. Tovább olvasom