Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Szaporodó ingyendíványok

Győr-Moson-Sopron - Mióta írtunk az ingyendívány-hálózatról, megszaporodott azoknak a megyénkbelieknek a száma, akik e kezdeményezés keretében kínálnak szállást. A péri Horváth Ágnes pedig tapasztalatai alapján arról számolt be, mire jó az ágykeresésen kívül a couchsurfing.

Az ingyendívány a legolcsóbb címmel írtunk lapunkban a www.couchsurfing.com internetes oldalról, ami diákoknak biztosít lehetőséget arra, hogy olcsón fedezhessék fel Európát, esetleg a tengerentúlt. Tulajdonképpen arról van szó, hogy akik olcsó vagy még inkább ingyenes szállást keresnek, bárhol a világon, egy honlapon keresztül felvehetik egymással a kapcsolatot. Mikor megjelent a cikk, megyénkből nyolc győri, két soproni, két kapuvári és egy péri ajánlat volt a weblapon. Azóta viszont megszaporodott a környékbeli ingyendíványok száma: Győrben már tizenegyen fogadnak szívesen külföldi diákot, és van egy új abdai, egy csapodi és egy kónyi regisztráció is a honlapon. Horváth Ágnes pedig, aki a péri tagja a couchsurfing-hálózatnak, megírta személyes tapasztalatait.

Nagy örömmel olvastam a Kisalföldben a couchsurfingről szóló cikket, szívesen olvasom az ilyen írásokat, mert olyan fontos, a diákoknak szóló élményekről, információkról szólnak, amikről kevesen tudnak.

Különösen megörültem, mikor olvastam, hogy én is részese vagyok a cikknek, ugyanis a péri regisztrált couchsurfinges vagyok" – írta Horváth Ágnes és arról számolt be, mire lehet még jó ez a rendszer az ágykeresésen kívül.

„Magyarországon még kevesen ismerik ezt az ingyenes szálláskereső oldalt, csak az egyik unokatestvéremtől hallottam róla, aki ugyancsak tagja. Én még nem mertem igénybe venni ezt a szálláslehetőséget, fiatal lányként kis fenntartásom van azzal, hogy egy idegennél aludjak. Viszont nagyon sok külföldinek a segítségére voltam már. Számos esetben segítettem, például a közlekedésről, a vonat- és buszjáratokról, a látnivalókról, a szálláslehetőségekről informáltam azokat, akik az internetes oldalon keresztül megkerestek. Még olyan is volt, hogy egy portugál férfi a couchsurfing honlap révén keresett hotelt, tőlem kért tanácsot, pedig a környék egyik legnagyobb gyárába jött egy szakmai konferenciára" – derült ki Ágnes leveléből, aki egy kelet-európai körútra egyedül vállalkozó francia diáknak is segített. A vasútállomáson várta, szállást foglalt neki, megmutatta a várost, mégis még ő hálás neki, hogy összeismerkedhettek. Egy külfölditől ugyanis sokat tanulhat a fiatal. Az idegen számára pedig nagy előny, ha  helybéli kalauzolja egy olyan helyen, ahol még sosem járt.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gáspár Győző állt a pult mögött

Győr - Szeretem a minőséget és a garanciát. Ezekkel a szavakkal várta hétfőn Gáspár Győző egy… Tovább olvasom