Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Szándékos gyújtogatás vagy hanyagság?

Még hétfőn is oltották a vasárnap kora este kigyulladt hulladékot a Győr-Szol Zrt. sashegyi telepén. A tűz miatt mintegy száz bála szemét égett le, további több ezer volt azonban veszélyben az ötezer négyzetméternyi területen, amelyek megmenekültek.

A kárról még nem kívánt nyilatkozni a cég, s egyelőre a tűz okát is vizsgálják, amivel kapcsolatban először valószínűsítették, hogy szándékos gyújtogatás történt. Most óvatosabban szólnak a hivatalos nyilatkozatok, de arra a kérdésre, hogy mi lehetett a tűz oka, írásban azt válaszolta a zrt.: jelen időjárási körülmények között önmagától nem gyulladhat ki a hulladék a szakma álláspontja szerint. „Öngyulladás akkor jellemző, ha a külső hőmérséklet magas" – írta a Győr-Szol, de arról, hogy szándékosságra vagy hanyagságra gyanakodnak-e, azt felelték: „A tűzszerészek vizsgálják a tűz okát."

A sashegyi hulladékkezelő központ egy csaknem tízmilliárdos beruházás során épült ki, ezért érdeklődtünk a tűzbiztonság felől is. „A telepen tűzvédelmi rendszer működik. A tűz nem ott keletkezett, ahol a tűzvédelmi rendszert a projekt során ki kellett építeni, hanem az épületektől távol, egy külön területen" – válaszolta a cég.

Olvasóink írták

  • 3. Infamous 2011. február 02. 21:02
    „öngyulladás :)”
  • 2. nanemár 2011. február 02. 20:35
    „sokat ér, ha ég 100 bála :)”
  • 1. solyomszem 2011. február 02. 18:33
    „talán pár hőkamera sem ártana.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Merre halad Győr a következő húsz évben?

Az idei első győri közgyűlésen a képviselők egyhangúan elfogadtak a megyeszékhely 20 évre szóló… Tovább olvasom