Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Számlaügy – Felvétel után feljelentés Pannonhalmán

Névtelen feljelentést küldött több hatóságnak egy levélíró Bagó Ferenc polgármesterrel szemben a korábban már hírül adott számlaüggyel kapcsolatban. A feljelentésből szerkesztőségünk is kapott egy másolatot.

˝Van egy ember, aki szinte mindent megtehet, minden büntetés nélkül, és ez az ember Bagó Ferenc polgármester˝ – szól a felütése annak a levélnek, amelyet a magát csak ˝tisztességes pannonhalmiként˝ megnevező feljelentő egyaránt elküldött a megyei főügyészségnek, a megyei rendőr-főkapitányságnak, az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ), másolatát pedig többek között a Kisalföld szerkesztőségének. A levélíró arra a helyi tévéfelvételre utal, amelynek tartalma a választások után került fel az internetes YouTube videomegosztóra, s amin Bagó Ferenc 860 ezer forint elköltéséről beszél. Vagyis 2010 májusában a jegyző irodájában egy barna borítékban látta meg a pénzt, amit addig a páncélszekrényben őriztek; s 48 órát adott annak eltüntetésére. Őt idézve: ˝A 860 ezer forint úgy lett eltüntetve, hogy a honlapot szerkesztő fiatal úrnak adtunk belőle 100 ezer forintot, azt hiszem, 150 ezer forintot felhasznált belőle a pénzügyesünk valahová, azt nem tudom, hová. De azt tudom, hogy a 600 ezer forint az pedig a Makadámnak úgy lett odaadva számla nélkül, megcsinált két utunkat. Fenyvesalját és a Tabánnak a rövid részét, ilyen mart aszfalttal.˝ Az internetes cikkek ˝őszödi beszédként˝ aposztrofálták, ahogy meglepő őszinteséggel beszél arról, hogy számla nélkül ment el a pénz, igaz, közcélra.

Bagó Ferenc továbbra sem akart erről a Kisalföldnek nyilatkozni, mint közölte: lezártnak tekinti a témát, egyébként sem illetékes. Annyit tett hozzá már korábban is, hogy minden forint a város érdekét szolgálta, s el is tudna vele számolni.

Megkerestük dr. Horváth László megyei főügyészt, aki szerint az ügyészség szó nélkül nem mehet el a névtelen feljelentések mellett sem, de mindig tudnia kell, hogy valós bűncselekmény vagy csak a puszta rosszindulat áll mögötte. Ha eleve alapos a bűncselekmény gyanúja, vizsgálatot indít, ha pedig akár egy önkormányzat pénzügyi, gazdálkodási ügyéről van szó, akkor érdemes megvárnia a kompetens hatóság, az ÁSZ vizsgálatának végét – közölte a főügyész, aki kérdésünkre hozzátette: a beérkező feljelentéseknek ma már igen kis százaléka névtelen.

Körmendi Gábor, az Állami Számvevőszék sajtótitkára kérdésünkre megerősítette: a hatóság megkapta a levelet, de egyelőre nem indította el a vizsgálatot, ezért arról is korai beszélni, hogy mihez kezd a feljelentéssel.

Olvasóink írták

 • 4. annobon 2010. október 28. 12:31
  „"vagy a polgármester hazudott a választóinak"
  Már bocsánat, de egy fideszes támogatottságú polgár nem hazudik! Orbán Viktor is megmondta, hogy csak az MSZP kormány lopott-csalt-hazudott! Hiszen a Gyurcsi is bevallotta Őszödön! Szóval, ha ne adj´isten Bagó úr MSzP-s támogatottságú lenne, már mehetne Zuschlag, Hunwald meg Hagyó után...”
 • 3. JNagy 2010. október 28. 10:48
  „Az új képviselő testület egyetlen tagja emelt szót az ügyben - az alábbit - de a többség leszavazta:
  "Tisztelt Képviselő-testület!

  A Kisalföld 2010. október 12-i, keddi számában megjelent ,,860 ezer forint nyomában" című cikk és az interneten megjelent további állítások megítélésem szerint súlyosak. Súlyosak, mert amennyiben azok valósak, úgy komoly gazdálkodási, pénzkezelési mulasztásra világítanak rá, és súlyosak, mert amennyiben nem valósak, úgy rossz fényben tüntetik fel városunkat, a Polgármester Urat és önkormányzatunkat. Ez egy olyan ügy, amellyel az ember nem szívesen, nem örömében foglalkozik, főleg nem az eskütétel után pár perccel. Ugyanakkor nem lehet a jövőnk tiszta és becsületes szándékú, ha szó nélkül elmegyünk egy ilyen ügy mellett.
  Úgy gondolom, a történtek pontos tárgyalása, az ügyben résztvevők személyes meghallgatása nem lehet a mai este tárgya. Ugyanakkor nem feledhetjük el, hogy 860ezer Forint, ez idáig tisztázatlan eredetű pénz, fekete és törvényellenes elköltéséről szólnak a sajtó hírek. Elengedhetetlennek tartom a történtek megnyugtató rendezése érdekében, hogy ezt az ügyet vegyük fel a mai ülés napirendi pontjai közé és határozzunk egy Tényfeltáró Bizottság azonnali felállítása mellett. Meggyőződésem, hogy nem végezhet felelős, tisztességes és a jogszabályokat tiszteletben tartó munkát az új képviselő-testület mindaddig, amíg nem önt tiszta vizet a pohárba.

  Le kell mosnunk városunk nevéről ezt a szégyenfoltot, főleg, ha az nem is igaz!"

  Az indítvány elfogadása morálisan is elfogadható törvényes út lehetett volna az eset tisztázására.”
 • 2. kovkat 2010. október 28. 10:12
  „egy névtelen feljelentésnek valóban a kukában a helye.
  de.
  a hatóságnak un. saját észlelésre is eljárást kell indítani, ah a bűncselekmény gyanúját vélelmezi.
  márpedig egy névtelen feljelentés elolvasása után, ráadásul a felvételt látva, minimum ki kell vizsgálni mi történt.
  ha másért nem, azért, hogy kiderüljön: lehet nem is mondott igazat a polgármester.
  tehát:
  vagy a polgármester hazudott a választóinak
  vagy több bűneset lehetséges megvalósulásáról lehet szó.
  szerintem ezt ki kellene vizsgálni.
  a képviselőasszony is ezt szorgalmazza - helyesen.”
 • 1. kisokoska 2010. október 28. 08:50
  „Úgy látszik már a névtelen levelekre is ugrik az ÁSZ , vagy az ügyészség. A választások előtt pedig hangzatosan bizonygatták, hogy terv szerint mennek az ÁSZ-nál az ellenőrzések. A névtelen leveleknek én azt mondom továbbra is kukában a helyük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bolyai Matematika Csapatverseny

A Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulójának helyszíne volt október 15-én a győri Kovács… Tovább olvasom