Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Számítanak a civilekre

A civil szervezetek erősödő szerepéről beszélt több előadó is a győri megyeházán szervezett régiós Esélyegyenlőségi Konferencián.
Somogyi Tivadar, Győr alpolgármestere köszöntőjében a protokoll helyett személyes élményét osztotta meg a hallgatósággal, miszerint jó tizenöt éve a szomszédos Ausztrában már megtapasztalta az integráció hasznosságát, ahol a Down-szindrómás fiatal együtt tanulhatott normál osztályba járó társaival, – ott ez a fajta szemlélet volt természetes, nálunk legfeljebb csak próbálkoznak hasonlóval. Kara Ákos, a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat alelnöke rámutatott, a legfontosabb a szemléletbeli változás, a másokkal való törődés, ebben pedig élen járnak a civilek, a szervezetekben tevékenykedő elkötelezett emberek. Az alelnök szerint az önkéntesekből álló szervezetek működését mind helyben, mind pedig országosan erősíteni kell.A United Way Alapítvány és a Győri Esélyek Háza által szervezett tanácskozáson külön előadásban hallottunk többek között a családon belüli erőszakról, a fogyatékossággal élők helyzetének változásáról itthon és az unióban, a cselekvőképesség szabályairól, valamint a győri megyeszékhely esélyegyenlőségi terveiről és az idősek ellátásának aktuális terveiről.

Billus Daniela, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Esélyegyenlőségi Főosztályának vezetője a családon belüli erőszakról, a távoltartási törvény bevezetésének hatásáról beszélt. Fotó: Harcsás Judit
Billus Daniela, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Esélyegyenlőségi Főosztályának vezetője a családon belüli erőszakról, a távoltartási törvény bevezetésének hatásáról beszélt. Fotó: Harcsás Judit

Olvasóink írták

 • 3. Tabornok 2010. május 11. 21:17
  „Aki tapsol nekik, megérdemli. A politikusi jobb és balodalt a közös bűn tartja össze, pl. olajügyek.”
 • 2. henni 2010. május 10. 22:04
  „Igaza van Tabornoknak.
  Sajnos a vezetői szemlélet nem változik.
  A "kisemberek" mindig tudják mit kell tenniük embertársaik megsegítésére.
  A "nagyok" meg mikor azt mondják segítünk akkor igazából a kisemberek pénzét adják mint a hivatal adományát.
  Hát amíg ezt megtudják csinálni mi meg tapsolunk nekik addig itt nem lesz szemléletbeli váltás.”
 • 1. Tabornok 2010. május 09. 04:14
  „"Kara Ákos, a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat alelnöke rámutatott, a legfontosabb a szemléletbeli változás, a másokkal való törődés, ebben pedig élen járnak a civilek, a szervezetekben tevékenykedő elkötelezett emberek." Ezzel egyetértek. A "civilek" nagyon sokat tesznek a hátrányos helyzetben lévő embertársaikért. Azért van nekünk "civileknek" sok dolgunk, mert a hivatalban lévők nem végzik kellő odafigyeléssel, munkájukat. A hivatali vezetőkről írok, nem a beosztottaikról. A beo, csak azt teszi, amit engednek neki.
  Elkezdheti az alelnök úr és főnöke a saját szemléletének változtatását. Most.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepeltek a Gézengúzok

Öt éves a Győri Gézengúz Ház, ahol az öt éven aluli gyermekek kora fejlesztése a cél. A rendhagyó… Tovább olvasom