Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Szaloncukor teszt: a magyar retro csoki lenyomta a Milkát! - videó, fotók

A kisalfold.hu hat munkatársa és a Viator egyik séfje azért kóstolt végig öt féle szaloncukrot, hogy megtaláljuk a legfinomabbat karácsony előtt. Szavazás.

Akárcsak amikor közel két éve túrós-csokis desszerteket, idén tavasszal csokinyuszikat vagy nyáron megyei kenyereket vettünk górcső alá, tesztünk most is szubjektív, egyéni értékítéleteket tükröz.

Kóstolásunkon részt vett és szintén osztályozott Rácz-Székely József mesterszakács, a pannonhalmi Viator Étterem egyik séfje, aki természetesen a teszt után megosztotta velünk tapasztalatait, illetve a házi szaloncukor készítésről is beszélt kameránk előtt.

A szaloncukrokat 0-10-ig terjedő skálán osztályoztuk

Ezúttal is igazságos szabályrendszert állítottunk fel, melynek legfontosabb eleme az volt, hogy a szaloncukrokat készítő cégeket ne érje "hátrányos megkülönböztetés".

A karácsonyi édességeket 0-10-ig terjedő skálán osztályoztuk; egy-egy szaloncukor maximálisan 70 pontot gyűjthetett a teszt során.

Ennek érdekében a kóstolás menete következőképp nézett ki: mind az öt féle szaloncukrot tányérra helyeztük, melynek aljára papírt ragasztottunk a gyártó nevével.

Ezt követően alaposan összekevertük a tányérokat, s így még az előkészítő bizottság tagjait sem érheti az a vád, hogy prekoncepcióval éltek volna a kóstolás során.


Videó: Cseh Róbert


Szaloncukor tesztünket meglepetésre egy régi kedvenc, a Vadász csoki márka nyerte meg.

A csokoládés-alkoholos meggyes krémmel töltött tejcsokoládéval készült szaloncukor leggyengébb kapott pontszáma a nyolcas volt, s Rácz-Székely József is elismerően nyilatkozott róla.

A Milka szintén nem okozott csalódást, bár azt rögtön tegyük hozzá: 1699 forintért ezt el is várja az ember.

Tesztünk során a régi mondás újra bebizonyosodott: olcsó húsnak híg a leve, azaz a diszkontáron vásárolható szaloncukrok sem ízben, sem csomagolásban nem képviselnek minőségi terméket.A végeredmény

1. Vadász Feketeerdő szaloncukor (1399 forint, 380 gramm) 60 pont

2. Milka marcipán szaloncukor (1699 forint, 338 gramm) 56 pont

3. Bonbonetti zselés szaloncukor (859 forint, 380 gramm) 40 pont

4. Szerencsi retro zselés szaloncukor (1149 forint, 350 gramm) 32 pont

5. Zempléni töltött zselés szaloncukor (549 forint, 400 gramm) 12 pont
 


Rácz-Székely József kóstol - fotók: Cseh Róbert

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi ház teteje égett Győrújbaráton - fotók

Egy ház teljes tetőszerkezete égett az Erzsébet utcában Győrújbaráton. Tovább olvasom