Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Szállodát építene Győrben az egykori Postabank-vezér

A bevárosi hotelben harminc szoba és egy konferenciaterem kapna helyet.
A Postabank egykori vezérigazgatóját - három másik vádlottal együtt - hanyag kezelés miatt pénzbüntetésre ítélték néhány éve.

Információink szerint Princz egy Bécsi kapu téri, jelenleg nem üzemelő pinceétterem és a hozzá kapcsolódó épület felújításával hozna létre egy hotelt a belvárosban, elsősorban a Győrben jelen lévő világcégek vezetői, vendégei számára.

A harminc szobásra tervezett hotelben konferenciaterem is lenne, a terveket a Rosta Csaba építész készítette el.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. matuskaszilveszter 2011. augusztus 27. 08:28
  „A bécsikaputéri mélygarázsról annyit: Sopronban a Petőfitéri mélygarázs úszik a vizben, pedig egyszer már ujra szigetelték és ott még folyó sincs a közelben!”
 • 21. Hunicum 2011. augusztus 23. 15:28
  „Ha már épületek megmentéséről van szó, akkor az évtizedek óta húzódó, a város tulajdonában lévő egyedülálló Schlichter-villát (vidéki pályaudvar, volt zálogház) kellene minél előbb rendbe hozni. Még mielőtt teljesen az enyészeté lesz!”
 • 20. kolombela 2011. augusztus 23. 10:39
  „Azt kell mondjam, hogy döbbenet! Többszáz milliárd kárt okozott az államnak amire kapott egy kis pénzbüntetést, közben Bécsben vígan élte világát.
  Mégis kinek a valakije ez az "ember"?”
 • 19. szoros 2011. augusztus 22. 23:41
  „Az a <moderálva> Princz az én és más károsultak pénzéből építkezne?Előbb fizesse ki a károsultakat kamatostul.
  A 40 ezer forintos részvényem 20 forintot ér.Érne,ha az állam bácsi nem szüntette volna meg Postabankot.És ezek
  szidják a komcsikat?Mert akkor nem rabolhattak?Undorodom.Ez a rendszer váltás?”
 • 18. háté 2011. augusztus 22. 20:49
  „Ezek a narancspribékek, tönkre akarják tenni Győr belvárosát teljesen.Széchenyi-tér ormótlan loyd, Dunakapu tér mélygarázs, Bécsikapu tér szálló konferencia. Tűnjetek az ipari parkba
  A győri bábvezetés asszisztálásával lassan fölakarják élni Győrt!
  Polgármester: Győr a Győrieké! - szélhámos.”
 • 17. amigo 2011. augusztus 22. 20:44
  „Börtön epitese talan jobban menne neki nem?!:-)”
 • 16. odre 2011. augusztus 22. 19:53
  „ha a szálloda csak az épület külső tatarozását és esetleges belső átalakítását jelentené, szerintem nem lenne rossz ötlet (pl. frigyes laktanya)... akár úgy is, hogy a szálloda földszintjén kiállító terem és vendéglátóegység is helyet kap... persze ne egy princ gábor legyen a megrendelő, és hát rosta csaba sem az az építész, aki kívülről csak tataroztat... :)
  ő inkább olyan, aki mindenhol ott akarja hagyni a keze nyomát, ld. lapos tanszék vagy a lloyd üvegteteje (ami szerintem az egyik legjobban sikerült munkája, és nem, kedves révfaluiszúnyog, nem azért mondom mert érdekeltségem van az épületben... az egyetemi csarnokot példának felhozni pedig butaság, ha rosta tervei szerint építik, akkor nem ázik be... az inkább balogjóskának meg a szocialista sleppjének a szégyene...)
  a mélygarázs meg szót sem érdemel....... még a végén megérjük, hogy az egész belvárost feltúrják, mire rájönnek, hogy nem működik...”
 • 15. háté 2011. augusztus 22. 19:29
  „Moderátor!- ugye az igazság leírása nem gyűlöletkeltés?
  Ugye a valóság megírása nem uszítás?
  Semmi mást nem írtam hozzászólásaimban, - csak a kemény valóságot.
  Mai kisalföldben írják betörők rámoltak, - raboltak ki rövid idő alatt egy ékszerboltot.
  Ha valaki hosszú ideig teszi és nagyobb összegben/ milliárdokban/ az csak hűtlen kezelés, - nem rablás.
  Évekig bujkált a gazember Bécsben nem, mert hazajönni.
  Egyenlő mérce, ugye? - te is tapasztalhatod még moderátor, - a föld forog!
  Vajon miből akar ez építkezni?- tegyen le Győrről!”
 • 14. kisokoska 2011. augusztus 22. 19:20
  „A tér nem élettel, hanem autókkal fog megtelni”
 • 13. drlara 2011. augusztus 22. 19:03
  „Na ezt már nem! Van éppen elég szégyenfolt városi vezető is ebben a városban, akik elgondolkodhatnának önkényes intézkedéseik miatt! Elég volt már eddig is! Erre egyáltalán nincs szüksége a győri polgároknak, akik még többen vannak, létszámuk alapján is. Döntésük, és elfogadásuk nélkül semmi nem történhet!
  Győr város polgárai olyan dolgokat szeretnének, és akarnak, amire maguk is büszkék, és nem a mutyizók várát akarják építeni, főleg, ha szükség sincsen rá!”
 • 12. révfaluiszúnyog 2011. augusztus 22. 17:22
  „A Bécsikapu tér alatt -minő meglepő- a reneszánysz győri erőd Bécsi kapuja van eltemetve. Ott ugyanúgy kazamaták, falak és bástya van a földben, mint a Dunakapun. Nem tudom, hogy nem lehet fölfogni, hogy Győr belvárosa alkalmatlan mélygarázs építésére, egyrészt a földben rejlő műemlékek, másrészt a folyók közelsége okán. Arról nem beszélve, hogy micsoda eljárás ez megint, hogy a győriek nem láthatják előre a kis Rosta gyerek terveit. Az egyetemi csarnok teteje miatt néhány évre BP.-ig kellett futnia, mert folyamatosan beázik vagy beázott. A Széchenyi térre odacseszte azt a rettenet üveg tetőt, vajon a Bécsikapu térre mit álmodott meg ez a lila gőzben ábrándozó? Híreim szerint egy bádog zeppelint akar oda építeni, ami a bástyáról a tér egyharmadáig benyúlik, s a térre egy üveg oszloppal támaszkodik, amelyben egy lifttel ereszkedhetnének le az üzletemberek a mélygarázsba.
  Arra térre semmi egyéb nem való, mint a tatarozott szóban forgó épület és egy kellemes, győrieknek készült terasz a bástya tetején. Az épület és a bástya tövében kis boltok, a Vaskakas helyére pedig ismét egy hangulatos taverna. De lehetne kiállító hely is, hisz abból a belvárosban kevés van, helyet évekre előre nem lehet kapni egy-egy tárlat számára. S hogy mi legyen az épületben? Bármi, csak luxus szálló ne. Erre ugyanis a győri szállodás szakemberek szerint semmi szükség sincsen. A Kishilton és a Klastrom is félgőzzel megy jó esetben.”
 • 11. dzsipó 2011. augusztus 22. 17:10
  „Finnyáskodok , inkább itthon költsön a Princz, ne külföldre vigye az itt lopott pénzt !!! Ha a Princz megy is, az épület marad!!!”
 • 10. szószatyor 2011. augusztus 22. 16:54
  „Ez a hír nem tudom miért most jött ki, én kb 3 hónapja tudok róla, és azóta az ügy annyit fejlődött, hogy valószínűleg nem lesz semmi az egészből. A terv az volt hogy a Bécsi kapu téren is mélygarázs épülne, így oldva meg a parkolást, de a nyáron lezajlott hisztéria a Dunakapu tér körül megváltoztatta bizonyos városháziak támogatását az ügyben. Mivel a parkolást így el lehet felejteni, Princz mögül kiléptek a befektetői csoportok, egyedül meg nem vág bele.”
 • 9. Dudus51 2011. augusztus 22. 16:03
  „Győr szebb lenne, ha felújítanák ezt az épületegyüttest is. Nehéz megérteni egy-két hozzászóló finnyáskodását. Vespasianus uralkodása óta tudjuk, a pénznek nincs szaga...”
 • 8. Hedon 2011. augusztus 22. 15:38
  „A cikk eredetben augusztus 12-ről nem pedig munkatársunktól:

  http://gyorplusz.hu/cikk/princz_hotelt_epit_gyorben.html

  Itt az egyik fényképen jól látható az a lepukkadt épület is
  amire a felújítás már nagyon ráfér.”
 • 7. .viki27. 2011. augusztus 22. 15:17
  „legalább azt a rusnya épületet hozná rendbe valaki.Abszolút nem illik abba a környezetbe.Nem védem Princet,de ha kinyitná a száját akkor fejek hullanának a porba mindkét oldalról.Az egészből tényleg csak az lenne a szép hogyha rendbe hoznák azt a szép épületet aminek nagyon régóta nincs gazdája!”
 • 6. Luighi 2011. augusztus 22. 15:15
  „A postabank kifosztása a fidesz első ciklusában történt. Futni mindenesetre azok hagyták, velünk meg megfizettették a hiányt a bankkonszolidálás címen, aztán még a postabank is megszűnt! Tehát legalább 2x lopták el a pénzt! Most minha dezsavüm (deja vu) lenne!”
 • 5. arrabonem 2011. augusztus 22. 15:00
  „Hol fognak parkolni a hotel és a konferenciaterem vendégei? Mélygarázs a Bécsi kapu tér alá vagy a Radó szigetre? Szokás szerint városi beruházásban?”
 • 4. Lendvai_Ildi_néni 2011. augusztus 22. 14:58
  „ez annyira kell győrnek, mint egy falat kenyér.
  főleg ilyen megbízható, tisztes múlttal rendelkező úriembertől.”
 • 3. tricse 2011. augusztus 22. 14:48
  „Van elég hotel Győrben,olyan is szép számmal ahova a burzsuj üzletemberek mehetnek! Ne hagyják már a Vaskakast szétbarmolni!”
22 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem adta meg az elsőbbséget: összeütköztek Győrben - fotók

Két autó ütközött Győrben a Szabolcska utcánál hétfőn délelőtt. Tovább olvasom