Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Szállodák: telt házak a hosszú hétvégén

Győr-Moson-Sopron - A húsvéti és a pünkösdi hosszú hétvégékhez hasonlítják a megye szállói a mostanit, amikor szinte mindegyikben kitehetnék a telt ház táblát. Az augusztus 20-ához kapcsolódó három munkaszüneti napon főként belföldi vendégeket fogadnak.
– Telt házunk van a hétvégén, ahogy máskor is a hasonló hosszú hétvégéken. Ezek nekünk mindig jó vendégforgalmat jelentenek, ha több munkaszüneti és ünnepnap kapcsolódik egymáshoz – mondta el lapunknak a soproni Diána Panzió vezetője, Hutkai László. Náluk a szállásokat erre a hétvégére már korán lefoglalták, mint kiderült, csak így járhattak sikerrel a vendégek, mert ilyenkor ha nem nyolc, hanem ötven szobájuk lenne, azt is mind tudnák értékesíteni. Még most, azaz az utolsó pillanatban is vannak érdeklődők, ez mutatja, mekkora a kereslet. Szállónk, ahogy máskor, ezúttal is főként törzsvendégeket fogad, belföldieket. Többnyire Budapestről, de az ország távolabbi részeiből is jönnek a Lövérekbe pihenni a nyugodt környezet, a jó levegő miatt, és átruccannak Ausztriába, vagy strandolnak, kirándulnak.

Ugyancsak a lazítás, a kellemes kikapcsolódás miatt vonzók ilyenkor a wellness-szállók, például a termálvizes lipóti Orchidea. Bencze Enikő szállodavezetőtől megtudtuk, az ünnep alatt náluk is telt ház van, ahogy egyébként is gyakran a nyáron. Erre a hétvégére azonban főként belföldiek, családosok érkeznek két-három éjszakára.

Már másfél-két hónapja lefoglalták minden szobájukat, a meglévő harmincnégynél jóval többet is megtölthetnének most, mert náluk is sok a visszatérő vendég.

Ilyenkor ráadásul a falu élményfürdője számos kulturális, szórakoztató programot kínál. Ezen a hétvégén a közelben lovastalálkozók is vannak, a hotel pedig sétakocsikázást, motorcsónakázást szervez.

A megyeszékhely legrégebbi szállodájának, a Rába Hotelnek az igazgatója, Horváth Ottó is arról számolt be, hogy az őszi iskolakezdés előtti hosszú hétvége miatt sok családok akar együtt pihenni, ez következtethető ki a náluk jelentkező belföldi keresletből. Minden igényt nem is tudtak kielégíteni, ugyanis a kézilabdaverseny több csapata is náluk száll meg és itt van egy focicsapat az Egyesült Arab Emirátusokból, amely edzőtáborozik. Fogadnak egy holland csoportot most, amely innen járja be a Balaton környékét, kirándul Pannonhalmára, Budapestre. Egyébként nőtt az olyan vendégeik száma, akik rájöttek, hogy Győrben megszállva három fővárosba is könnyen ellátogathatnak: Bécsbe, Pozsonyba és Budapestre.

Rimányi Zita

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Merkel üdvözlésére hív fel a győri MSZP

Győr - Neupor Zsolt, a győri MSZP elnöke Angela Merkel látogatását üdvözlő közös nyilatkozat… Tovább olvasom