Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Szalagot kaptak a mórás bajnokok - fotók

Ebben az évben is megrendezték a már hagyományos szalagavató ünnepséget a győri Adyvárosi Főigazgatóság Móra Ferenc Középiskolájában.
A ceremónia egyben a felnőtté válás jelképe is, hiszen a fiatalok számára közeleg az érettségi vizsga, amely középiskolás éveik végső állomását jelenti.

A szalagavató Csengeri Mária főigazgató asszony beszédével indult, amelyet a végzősök látványos nyitótánca követett. Tradicionális keringőt mutattak be, melyet Hergenrőder Jácint tánctanár segítségével sajátítottak el. Ezt követően pedig a boldog és büszke szülőket kérték fel a diákok. A szalagavató hagyományos része az is, hogy a végzősök meglepetéssel készülnek. Jelen alkalommal ez egy könnyedebb táncprodukció volt.

Az idén búcsúzó osztály különleges az intézmény életében - emelte ki beszédében Csengeri Mária. Három sikeres kajak-kenusnak is feltűzhette a középiskolai tanulmányok végére emlékeztető szalagot.

Ők: a 2013-ban érettségiző Farkasdi Ramóna, aki Győr város egyetlen ifjúsági olimpiai bajnoka kajak szakágban, ifjúsági világbajnok, többszörös maratoni világbajnok ifjúsági és felnőtt kategóriában, Lakatos Zsanett, többszörös országos bajnok, ifjúsági maratoni országos bajnok, felnőtt országos és Európa-bajnok, Varga Patrik, többszörös magyar bajnok, ifjúsági magyar bajnok, ifjúsági világbajnok kenu szakágban.

A középiskola szertartásához tartozik, hogy a búcsúzó osztály a szalag mellé már évek óta egy mórás kitűzővel is gazdagodik.

Az ünnepség végén, ruháikon már az iskola szalagjával, énekkel és egy-egy szál virággal köszönték meg tanáraiknak a fáradságos munkát, majd egy közös koccintásra hívták őket a gazdagon megterített ebédlőbe.

Karácsonyi Kata, Kovács Evelin, Újságíró szakképzés, Móra-iskola

Szalagot kaptak a mórás bajnokok


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei hóhelyzet: a főutak nedvesek, jól járhatóak

Hétfő reggel újra havazott, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul. Várjuk… Tovább olvasom