Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Szalagavató Bál a győri Forrás Waldorf Gimnáziumban - fotó

5. alkalommal ünnepelte a győri Forrás Waldorf Gimnázium végzős 13. osztályát február 18-án a belvárosi Big Ben Club étteremében. A rendezvény 18 órakor kezdődött.

A Waldorf intézmények száma egy 2007-es felmérés szerint -iskolák és óvodák együtt- 958, ebből Európában 665 működik, 200 felett a legtöbb Németországban. A Waldorf-intézmények több országban – főként Ausztráliában és Új-Zélandon – Rudolf Steiner nevét viselik.

Ezeknek az iskoláknak a padjait koptatta sok közismert ember is, például Jennifer Aniston, Sandra Bullock, Arnold Schwarzenegger, Eminem és Thomas Gottschalk. Magyarországon az első a Kissvábhegyi Waldorf Iskola volt, amely 1926 szeptemberében kezdte meg működését.

A győri Forrás Waldorf Iskola 1992-ben alakult 8 család kezdeményezéséből.


Fotó: Csobay Dániel.
Fotó: Csobay Dániel.

A családias légkörű, emberközpontú iskolában szombaton 15 végzős diáknak tűzték ki az érettségi közeledtét jelző szalagot.

Az esten beszédet mondott Márkus Andrea, Hollósi Emese osztálykísérő, - aki áldozatos munkájával segíti a fiatalokat- Sleiner Györgyné Marica néni a volt osztálytanító és osztálykísérő, végül Ludvig Dávid végzős diák nosztalgiázott az elmúlt éveik élményeiből.

Az ünnepi vacsorán részt vettek végzős diákok, hozzátartozóik, tanárok, egykori Waldorfos diákok. Színes program tette emlékezetessé ezt a napot. Volt meglepetés tánc, láthattunk egy összefoglaló filmet az osztály életéből. Az est fénypontja, a báli nyitótánc volt.

A bensőséges hangulatú, kissé nosztalgikus estét 150 ember töltötte együtt és koccintott a diákok egészségére.

A végzős diákok: Fény Laura, Gratzoll Gabriella, Halász Péter, Keresztes Bálint, Kocsis Kitti, Kurdi Ágnes, Kurucz Rebeka Sára, Ludvig Dávid, Margli Zsolt, Molnár Gábor, Nagy Bertalan, Németh Réka, Ornyi Klaudia, Szeghy Dávid és Wimmer Zóra

Osztálykísérő: Hollósi Emese (magyar tanár) Ludván Zoltán (történelem tanár), Tánczi Tibor (matematika és informatika tanár)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hagyományok ápolása: mórás tornászok sikere

Mivel a torna a Móra-iskolában sikeres múltra tekint vissza, a sporttagozatos első osztályban két… Tovább olvasom