Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Szakszervezeti tiltakozás és aláírásgyűjtés Győrben

Végre valami értünk történik! – mondták a legtöbben, amikor a Vasas Szakszervezeti Szövetség petícióját elolvasták.

A kormány munkavállalókat érintő szabályozásai elleni tiltakozást két óra alatt mintegy négyszázan a kézjegyükkel is ellátták szerdán délután a győri sétálóutcában.

Országos aláírásgyűjtő akcióját szerdán délután Győrben kezdte el a vasasszakszervezet. Az Arany János és a Baross Gábor utca kereszteződésénél tisztségviselőik osztották az embereknek a petíciót, mely szerint többek közt tiltakoznak "az alacsony keresetű dolgozók további sanyargatása, az évtizedek alatt kiépült szociális párbeszéd intézményének semmibevétele, a munkanélküli-járadék 90 napra szűkítése ellen".

A járókelők elolvasták ezeket a szavakat és rövid gondolkodás után többnyire kézjegyükkel látták el egyetértésük jeleként. Húsz perc alatt ötven aláírás jött össze.

A járókelők többsége tegnap a győri belvárosban aláírta a szakszervezet petícióját. Fotó: Krizsán Csaba
A járókelők többsége tegnap a győri belvárosban aláírta a szakszervezet petícióját. Fotó: Krizsán Csaba


Indoklásként többen azt mondták, hogy saját bőrükön érzik a változtatások hatását és úgy érzik, mindig csak csorbítják jogaikat, pénzüket. "Valamit már kell tenni, mert a fejünk felett döntenek rólunk, pedig több juthatna a dolgozóknak, ha nem lenne annyi vezető és nem jutnának aránytalanul nagy pénzekhez.

Csak a dolgozó embert sanyargatják, pedig egyre többet kell dolgoznunk, egyre kevesebb pénzért és amit kapunk, az nem elég a megélhetésre" – ilyen és hasonló mondatok hangzottak el az íveket aláíróktól.

– Szerintünk elfogadhatatlan, hogy a bérből és fizetésből élő munkavállalóknak kell megfizetniük a hibás gazdaságpolitika miatt kialakult költségvetési hiányt és az államadósságot – mondta el.

Spieglné Balogh Lívia, a szövetség alelnöke és hozzátette: céljuk, hogy bizonyítsák, sokan értenek egyet a szakszervezet törekvéseivel.

Az elkövetkezőkben az összes hazai nagyvárosban megjelennek a vasasok piros-kék mellényt viselő tisztségviselői az aláírásgyűjtő ívekkel.

Ha összejött 100 ezer aláírás, a gyűjtés eredményéről a szakszervezet tájékoztatja a kormányt és a parlamenti képviselőket. (Információ: 96/ 512-720, www.vasasok.hu.)

Olvasóink írták

 • 3. görbebögre 2011. július 07. 15:30
  „Végre valaki megmozdul ez már tűrhetetlen állapot a kisfizetésű embereket lenézi ez a kormány ugyanúgy mint az előző tette!És a 2012-es előrejelzések sem jobbak!Nem a munkáltatókra kellene mutogatni hanem kiállni és kimondani ,hogy az adórendszert <moderálva>Tisztességesebb dolog lenne! Csak az a kérdés aki olyan sokat volt már fent tudja-e hogy mi van lent!”
 • 2. nasi12 2011. július 07. 15:07
  „Amíg a szakszervezeti vezetők milliós fizetéseket tesznek zsebre, addig az MSZMP-t majd az MSZP-t hűségesen kiszolgálóknak én nem hiszek.
  Védik a zsíros poziciójukat, de kérdem én, hol voltak akkor, mikor az országunkat az elődök eladták, és kirabolták?”
 • 1. pancser 2011. július 07. 12:38
  „"Több juthatna a dolgozóknak, ha nem lenne annyi vezető és nem jutnának aránytalanul nagy pénzekhez." De nagyon ismerős, minden korban minden munkavállaló így gondolta. Semmi új a nap alatt. A Nagy Október ezt is megoldotta, a kisajátítókat kisajátították. Ezzel rosszabb lett mint volt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elalvásos balesetek

Az autópálya-rendőrség tapasztalatai szerint a balesetek mintegy 10 százalékát elalvás okozza. Tovább olvasom