Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Szakszervezetek: Rosszul vagyunk, köszönjük!

Rosszabb ma a munkavállalók helyzete, mint az elmúlt húsz évben bármikor és kilátásaik még lehangolóbbak életük minden területén – állítja Hernádvölgyi Andrea, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) alelnöke.
– Nemcsak A munka törvénykönyvének tervezett módosítása miatt folytatjuk demonstrációinkat, többfrontos támadás érte a munkavállalókat az államadósság csökkentése érdekében bevezetett és tervezett változtatások révén. A „Köszönjük, rosszul vagyunk!" mondattal kezdi a legtöbb hozzánk forduló dolgozó a panaszát – nyilatkozta lapunknak Hernádvölgyi Andrea, az MSZOSZ alelnöke, aki tegnap Győrben megyénkbeli tisztségviselőikkel tartott egyeztetést akcióikról.

Szerinte többek közt az egykulcsos személyi jövedelemadó, a nyugdíjszabályok várható átalakítása miatt a munkavállalók életének minden területe bizonytalanná vált. Tagjaik és olyanok is, akik nem tartoznak szervezetükbe, tömegével kérnek ezért tőlük segítséget egyéni ügyeikben és azt is kérik, adjanak hangot közös elégedetlenségüknek.
A munka törvénykönyvének változtatásáról folyó tárgyalásokon elmozdulást tapasztalt az MSZOSZ a kormány eredeti szándékához képest. Például várható, hogy az új szabályozás nem vonja meg a műszakpótlékot, a szabadság és az a része, amivel a dolgozó rendelkezhet, nem csökken és nem növekszik az elrendelhető túlórák száma, megmarad a nyugdíjkorhatár előttiek munkahelyi védettsége.

Azonban az alelnök tájékoztatása szerint mindezek még csak szóban hangzottak el és azt szeretnék elérni, hogy a törvénytervezet összes pontját végigtárgyalja a kormány az érintettekkel. Ugyanis például kimaradt belőle Hernádvölgyi Andrea elmondása alapján az, hogy a munkáltatónak bizonyítania kell: az előírt teljesítmény teljesíthető.

Megyénkből indult. Hernádvölgyi Andrea elmondta, hogy az MSZOSZ más szakszervezetekkel együtt október 1-jén és 2-án a fővárosban tart demonstrációt és a továbbiakban is országszerte hasonlókat tervez.

Olvasóink írták

  • 2. zakarias3 2011. szeptember 22. 20:49
    „Mit akar ez a szakszervezet?Ez minden,csak nem ellenzék!Négy éve nem volt szakszervezet,negyed ennyi megszorítás sem volt,a tömeg még is örjöngött az utcén! Gaskó úr mi a véleménye?”
  • 1. miracle 2011. szeptember 22. 15:26
    „Nem tudom, mit pattognak a munkavállalók, minden 2. elment tavaly tavasszal egy X-et behúzni a fidesz mellé. Tessék csak szépen vállalni ezért a felelősséget és élvezni a döntésük gyümölcsét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teherautó és személykocsi ütközött a 83-as főúton Győrnél

Összeütközött egy 3,5 tonnás teherautó és egy személygépkocsi a 83-as főúton Győr közelében, a Metro… Tovább olvasom