Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Szakmák Európa-bajnokait köszöntötték a győri kamarában - képgaléria, videó

A Belgiumban október elején rendezett EuroSkills Spa-Francorchamps 2012 versenyen a megyét képviselő és kiválóan szereplő ifjú mestereket köszöntötték a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában kedden.
Mint arról lapunk tegnapi kiadásában beszámolt, a szakmák európai versenyén a 20 fős magyar csapat 11 versenyszámban 15 szakmában mérte össze tudását, felkészültségét Európa 22 nemzetének csapatával. Az átlagpontszámok alapján csapatunk az előkelő 6. helyen végzett, míg az érmes – az öt arany, egy ezüst, öt bronz és két kiválósági érem – helyezéseket tekintve a 4. helyen végzett.


Fotók: Mészáros Mátyás

A megyénket képviselő ifjú szakemberek a sikerből jelentősen kivették a részüket, miután a győri Berkes Gábor az asztalosok versenyében egyéniben és csapatban is aranyérmet szerzett. A darnózseli Losonczy László mechatronikusok versenyében végzett az első helyen, míg a győri Szabó Zsolt Balázs az elért 5. helyezett lett és kiválósági éremmel térhetett haza a festő kategóriában.
A megyei kereskedelmi és iparkamarában a három versenyzőt dr. Lakatos István , a kamara alelnöke, a kézműipari tagozat elnöke köszöntötte tegnap.
– Az út folytatására bíztatom a kiváló eredményeket elért versenyzőket, s az út indítása után fontos a szakma lelkes gyakorlása, s példamutatással a tudás átadása a többi leendő szakembernek – mondta többek között köszöntőjében dr. Lakatos István, aki jelképes ajándékot adott át a három szakembernek.

Az alelnök megjegyezte, hogy a szakmai tudás mellett a nyelvismeretnek is fontos szerepe van a szakma eredményes gyakorlásához. A szakképzésben nem csak óraszámban, de színvonalban is megfelelőnek kell lennie a nyelvoktatásnak.

A köszöntőt követően Pális Ferenc a kamara szakképzési vezetője hangsúlyozta:

– Öt éve kezdte el a szakképzés átalakítását a kamara. A gazdaság igényeinek megfelelően elindulva megerősítettük a duális szakképzést, a munka most kezd beérni. A másik új dolog a szakmai versenyekben történt korszerűsítés, hogy a versenyek hasonlítsanak az EuroSkills lebonyolításának folyamatához.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újratárgyalják: bíróság előtt a családirtó tettel vádolt férfi

Hatályon kívül helyezte kedden a Győri Ítélőtábla azt a Veszprémben születet ítéletet, amely 17… Tovább olvasom