Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Szakmai napok hallgatóknak az Audinál

Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. kedden rendezi meg első szakmai napját műszaki szakos hallgatóknak.

A résztvevők a rendezvényen bepillantást nyerhetnek a motor- és járműgyártás világába.

Az összesen öt alkalommal megrendezendő rendezvénysorozatra magyar egyetemek és főiskolák első- és másodéves mérnökhallgatóit várják. A jövőbeni mérnökök szakmai témákon és feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg az innovatív motorokat és járműveket gyártó vállalattal. A rendezvény az Audi Hungaria új személyügyi marketing stratégiájának része. A vállalat a szakmai napok során már az alapszakos hallgatókkal felveheti a kapcsolatot és közelebbről megismerheti potenciális munkavállalóit.

"Személyügyi stratégiánk alapja, hogy hosszú távon biztosítsuk munkaerő-utánpótlásunkat. A gyárbővítésnek köszönhetően 1800 új munkatársat, köztük több mint 300 felsőfokú végzettséggel rendelkezőt veszünk fel vállalatunkhoz. Törekszünk arra, hogy a tehetséges hallgatókat már gyakornokként vagy szakdolgozatuk írásakor a vállalathoz kössük" - mondta Rozman Richárd, személyügyekért felelős ügyvezető igazgató.

Évente átlagosan 250 gyakornok dolgozik az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. különböző területein. A vállalat szakmai rendezvényei gyakorlatorientált feladatokra helyezik a hangsúlyt. A rendezvénysorozat fő célcsoportjai az első- és másodéves gépész-, villamos-, és közlekedésmérnök, valamint a műszaki menedzser szakos hallgatók, akik a szakmai napok során bepillantást nyerhetnek a motorgyártás, a gyártástervezés, a minőségbiztosítás, a motorfejlesztés, a járműgyártás és szerszámgyártás területeinek életébe. A konkrét szakmai feladatok megoldása - ötletkoncepciókkal és megoldási stratégiákkal – csoportokban történik.

A motor- és járműgyártó vállalat már évek óta stratégiai kapcsolatot ápol a győri Széchenyi István Egyetemmel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel. Az Audi Hungaria mindkét egyetemen előadás-sorozatokat szervez és kutatóintézeteket működtet. Ezek kutatási, fejlesztési, valamint szakmaspecifikus projekteken dolgoznak, valamint doktorandusz hallgatóknak kínálnak kutatási témákat és szakmai előadásokat.

Az egyetemi együttműködés terén már számos eredmény mutatkozott, ezek egyike: az Audi Hungariát 2011-ben már harmadszor választották meg a hallgatók az Aon Hewitt és az AIESEC felmérés alapján a "Legvonzóbb Vállalatnak". A motor- és járműgyártó vállalat logisztika kategóriában első helyezést ért el a KarrierStart felmérésben is.

Rendezvényidőpontok:

Március 29., AUDI HUNGARIA MOTOR Kft., Győr
Március 31., Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Április 7., Óbudai Egyetem, Budapest
Április 12., Széchenyi István Egyetem, Győr
Április 20., Miskolci Egyetem

Olvasóink írták

  • 1. elemér 2011. március 30. 10:14
    „Robot karokat már a 80-as évek óta használlnak az autoiparban, szoval az nem ujság. Ez viszont ujdonság lenne még az Audinál is. Néha van olyasmi ahol ez jó.Az Equipois cég zeroG(R) elnevezésű, az emberi erőkifejtést kiegészítő gépkarja segítségével a dolgozók az akár 36 font tömegű terheket is játszi könnyedséggel, ugyanakkor a teljes mozgásszabadság megőrzésével emelhetik fel. A zeroG karok alkalmazása csökkenti a gyártás során esetlegesen bekövetkező sérülések számát, hozzájárul a szűk keresztmetszetek kialakulásának megakadályozásához és a minőség javulásához - a világ néhány vezető gyáripari társaságánál éppen úgy, mint az Amerikai Egyesült Államok hadserege esetében.

    http://www.solidworks.hu/hirek-esemenyek/hirek/az-equipois-a-gravitaciot-lekuzdo-eszkozt-biztosit-a1573900

    http://www.youtube.com/watch?v=UOk3hIt_SZY”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüntetés Bácsán: pénteken az István király út miatt demonstrálnak

Győr-Bácsán pénteken 14-től 17 óráig tüntetést szerveznek a helyiek az István király út rossz… Tovább olvasom