Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 8°C Még több cikk.

Szakmai nap az Apáczai Csere János karon Győrben

A szakmai napon szó volt a multikulturális környezet sajátos világáról is.
Március 18-án rendezték a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán az emberi erőforrás szakos hallgatók szakmai napja.

Az idei programot az első éves mesterszakos hallgatók szervezték meg.

A rendezvény különlegessége, hogy a téma nem csak a HR területén tevékenykedő szakemberek és hallgatók számára nyújtott információt, hanem a más szakmai területről érkező vendégek is találhattak az érdeklődésüknek megfelelő előadást. Ennek megfelelően a meghívott előadók a HR különböző területeiről érkeztek (kölcsönzés, BSC, tanácsadás, ipari szektor), így mind a laikusoknak, mind pedig a szakma berkeihez tartozó hallgatóknak, szakembereknek egyaránt informatív volt.A szakmai napot Dr. Szabó Péter dékán beszéde nyitotta meg, amelyben a HR, mint stratégiai vállalat jelentőségére hívta fel a figyelmet, hangsúlyozva, hogy a természettudósok körében való pesszimista emberfelfogás ellenpéldáját az emberi erőforrással foglalkozó szakemberek munkásságában reméli megvalósulni.

A délelőtti előadások elsősorban a tájékoztatást szolgálták az egyes humán erőforrás szegmensekről, azok jellemzőiről és sajátos mechanizmusukról. A Pannon Job Kft. az álláskeresési tanácsadás témájában hívta fel a figyelmet arra, hogy mire is kell figyelnie egy pályázónak álláskeresés során, mik a gyakori hibafaktorok, illetve mi a sikeres pályázat kulcsa. Ezután a Randstad Kft. a szolgáltató központok világába nyújtott betekintést a résztvevőknek, azon belül pedig a multikulturális környezet sajátos világáról meséltek és egyúttal a nyelvtudás jelentőségére hívták fel a figyelmet, amely ebben a szegmensben nélkülözhetetlen.Az ebédszünetet követően a tanácsadás, illetve az ipari szegmens HR nehézségei kerültek terítékre. A Classis Human Vezetési Tanácsadó Kft. nevében Dr. Palotai Gabriella látogatott el a szakmai napra és az elmúlt 20 év tanácsadási tapasztalatairól, kihívásairól és nehézségeiről beszélt, különösen felhívva a figyelmet a spiritualizmusra. A záró előadást az Erbslöh Hungaria Kft. képviseletében Antreter Ferenc tartotta, amelyben a HR tevékenység nehézségeiről, a HR feladatok lelkiismereti problémáiról, illetve a munkavállalói profilok lehetséges mérési lehetőségeiről, a számszerűsítésről beszélt.

A szakmai nap sikerességéről talán mi sem tanúskodhatna jobban, mint az, hogy nem csak az emberi erőforrás szakos hallgatók vettek részt az előadásokon, hanem más szakok hallgatói is a megtisztelték a rendezvényt a jelenlétükkel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Fidesz: gyűlnek az aláírások

Eddig mind a két körzetben több mint 20–20 ezer támogató aláírást gyűjtöttek össze a Fidesz és… Tovább olvasom