Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Szakmai nap a tűzoltó táborban - fotók

Idén is megszervezték a tűzoltó szakmai tábort, amely a nagy érdeklődés miatt két turnusban, kétszer egy héten át zajlik Sáráspusztán.
  
A tábor célja, hogy szórakozással teli, tartalmas időtöltést kínáljunk a táborozó gyerekeknek, s közben játékos formában megismertetjük velük a tűzoltói feladatokat is. Az előre tervezett programok, foglalkozások, mint például az uszoda, vagy kézműves foglalkozás, különböző vetélkedők mellett, a gyerekek minden nap részesei lehetnek a tábor kezdetén meghirdetett sportversenyeknek, valamint kismotorfecskendő szerelést, staféta-futást, puttonyfecskendővel való célba lövést, sugár szerelést is gyakorolhatnak.

A korábbi évek hagyományainak megfelelően a csütörtöki napon, június 25-én nyílt szakmai nap keretében a táborlakók bemutatták, hogy mit sikerült megtanulniuk az elmúlt pár napban.

Délután 14.00 órától megnyílt a kapu a szülők, nagyszülők, ismerősök és minden kedves érdeklődő előtt, hiszen ekkor egy, a tűzoltósport versenyek mintájára szervezett bemutatót tartottak a gyerekek. A tábor lakói felsorakoztak, majd megmutatták, hogy alaki foglalkozáson is részt vettek, hiszen meneteltek egy kicsit, bemutatva, hogy tudják mit jelent a balra át, hátra arc, majd ünnepélyes esküt tettek, hogy betartják a tábor szabályait. A legkisebbek a tűzoltói munka során használt eszközöket mutatták be szüleiknek.

Szakmai nap a tűzoltó táborban


Az asztalra kirakott - egyébként a tűzoltó gépjárműfecskendőben található - tárgyak, felszerelések neveit hangosan kiabálták egymás után, természetesen hibátlanul.

A szülők örömmel látták, hogy a nyolc – tíz éves csemeték felismerik a sugárcsövet a tömlők típusait, vagy épp a lábszelepes szűrőkosarat. A nagyobbak akadálypályán szaladtak végig, az ügyesebbek könnyen szökkentek át a palánkon is, a kúszócső sem jelentett akadályt senkinek, a tűzmanóra célbalövés is ment mindnyájuknak, s a füstsátoron már az egész stafétában résztvevő csapat egymás után szaladt át. A gyerekek csapatokban mutatták be, hogy kell kismotorfecskendőt szerelni, s láthattuk, hogy megtanulták a mentőkötél használatát is.

A gyerekekhez és szüleikhez Báner Attila tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes is szólt, örömét fejezte ki, hogy jól érzik magukat és hasznosan telik a táborozás, s köszönetet mondott azoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak a tábor sikeres megrendezéséhez.

A tábor szakmai napjára a győri tűzoltók is látványos bemutatóval készültek. Először egy műszaki mentést hajtottak végre, két bátor „beszorult„ önkéntest is kimentettek a járműből feszítővágó segítségével. Ezt egy tűzoltási bemutató követte, majd a gyerekek tálcatüzet is oltottak a tűzoltók felügyeletével porral oltó segítségével.

A kicsik vidáman mesélték, mennyi minden történt a héten, s hogy ma este még tábortűz és szalonnasütés is következik, persze majd a kötélhúzó verseny után. A játékos feladatok jó hangulatban folytak, a szülők örömmel látták, hogy gyermekeik jól érzik magukat és hasznos ismeretekkel gazdagodtak a táborban töltött idő alatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

József széfet tört fel, fényképezőt és mobilt lopott Győrben - fotó

A tolvaj hajnalban tört be egy győri céghez. Tovább olvasom