Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Szakiskolára felkészítő osztályt indít a Móra-középiskola

Győr - A győri önkormányzat tavaly átfogó oktatási reformot fogadott el azért, hogy több diák tanuljon a biztos elhelyezkedést nyújtó hiányszakmákra irányuló szakképző intézményekben, és hogy ne nőjön az érettségivel, diplomával rendelkező munkanélküliek száma.
Ottófi Rudolf alpolgármester a Kisalföldnek elmondta: ennek egyik eleme, hogy a Móra-középiskola küldő osztályt indít a következő tanévben, ami szakiskolára felkészítő képzést végez. Az ide felvételt nyerő tanulók az általános alapozást jelentő 9–10. évfolyamra járnak, majd a 11. évfolyamtól választásuk alapján felvételi nélkül, automatikusan átmehetnek bármelyik olyan szakképző intézménybe, ami hiányszakmára képez.

Ott szakmai elméleti és gyakorlati képzést kapnak.

A politikus hozzátette: a mórás diákok közismereti tantárgyakat tanulnak. Emellett az angol vagy a német nyelvet oktatják nekik magas óraszámban, illetve elmélyíthetik informatikai ismereteiket, felkészülve az ECDL-vizsga letételére. A két év során néhány órában pályaorientációban is részesülnek, hogy megismerhessék azokat a szakmákat, amelyek számukra megélhetést nyújthatnak. A küldő osztályra is érvényes a közgyűlés hiányszakmákat támogató ösztöndíjakról hozott döntése. Az érettségire való felkészítésre az önkormányzat levelező tagozaton a szakképző 11. évfolyamával párhuzamosan is lehetőséget biztosít. Ez azt eredményezheti, hogy a képzésben részt vevők négy év tanulmányi idő leteltével szerezhetnek egy olyan szakmát, amellyel megalapozhatják életüket, a következő évben pedig már le is érettségizhetnek.

További információ www.moraferenciskola.hu internetes oldalon vagy a 96/427-244-es telefonszámon kérhető.

Olvasóink írták

  • 2. kicsicsillag 2009. március 22. 21:51
    „Elég nagy bajban lehet szegény Móra-iskola... Minden héten kétszer jelenik meg róluk cikk a Kisalföldben (összes megyei iskoláról együttvéve sem ennyi) mégis folyton előre menekül...
    Vajon fizetnek-e ezért a hirdetési felületért?”
  • 1. sziszifusz 2009. március 21. 20:42
    „Ígyí világosodik az egyszerű,átlátható szakoktatás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valóban szükséges az utca lezárása?

Győr - Lehet úgy építkezni egy utcában, hogy a daruk, más járművek nem zárják le azt az ott lakók… Tovább olvasom