Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Szakértők és tanácsadók negyvenmillióért

Győr - Néhány ezer forint híján 40 millió forintot fizetett ki szakértői és tanácsadói tevékenységre a győri önkormányzat másfél év alatt.

Írásbeli kérdést tett fel a csütörtöki győri közgyűlésen Karcagi-Mészáros Zsolt szocialista képviselő Borkai Zsolt polgármesternek. A politikus kimutatást kért arról, hogy az önkormányzat milyen szerződéseket kötött jogi képviseletre, tanácsadói és szakértői tevékenységre 2008. április 1. és 2009. szeptember 1. között, és ezek alapján mennyi pénzt fizettek ki.

A polgármester válaszában háromoldalas táblázatban részletezte az adatokat. Ebből kiderül, hogy a város ilyen célra 39 millió 981 ezer forintot fizetett ki 17 hónap alatt. Az összeg öthatodát, 33 millió 43 ezer forintot hét tétel adja.

A Brain-Audit Kft. 2 millió 640 ezer forintért végezte el a helyi adókkal kapcsolatos intézkedések hatékonyságának elemzését, különösen tekintettel az iparűzési adóból eredő bevételekre. A száz százalékban városi tulajdonban lévő Inszol Zrt. 9 millió 643 ezer forintot kapott ingatlanbecslésekre, valamint társasházzá alakításhoz szükséges műszaki dokumentációk előkészítésére – így ez a pénz tulajdonképpen házon belül maradt. Ingatlanbecslésre vehetett fel pénzt a Sz-ép Bt. is, 3 millió 99 ezer forintot.

Keresztély Dezső 7 millió 200 ezer forintért folytatott magasépítési és ingatlanforgalmi igazságügyi tevékenységet a város megbízásából. Erre részben az Új Bácsai úthoz, részben a leendő Mosoni-Duna-hídhoz szükséges állami ingatlanok tulajdon-, illetve használati jogának megszerzése miatt volt szükség.

A Medwise Bt. 6 millió forintot kapott azért, hogy közbeszerzési tanácsadói tevékenységet végezzen egy európai uniós pályázatnál. Ugyancsak EU-pályázatnál segédkezett a Taltech Kft. 2 millió 61 ezer forintért. A VTK Innosystem kft. 2,4 millió forintért készítette el az élővilág-védelmi hatásvizsgálatot az Új Bácsai út nyomvonalára.

Olvasóink írták

 • 20. jimike 2009. szeptember 23. 17:02
  „Ne panaszkodjon itt senki!!!Ti akartátok hogy ők legyenek az elit!IGÉREM nektek hogyha rám szavaztok jövőre,akkor ezek a tolvajok örömmel fogják visszaadni azt a pénzt amit most ellopnak!!!!!”
 • 19. Kirsten 2009. szeptember 23. 15:51
  „Jó pár millióért sok ember el menne tanácsadónak, csak az a baj,hogy munka nincs mögötte. Csak fel veszik a pénzt.”
 • 18. urbaniastapista 2009. szeptember 23. 13:47
  „10.
  A Strabag már előre tekint, narancsos zsebeket is tölti:
  Győr Sziget-Révfalu hídat építő konzorcium: Közgép-Strabag-Mahíd2000.
  Segítek, a két másik az Vegyépszer-gyerek.”
 • 17. 13.István 2009. szeptember 22. 08:39
  „Tejesen igazad van pancser, az óvodások is azt mondják december 6.-án" NEM Hulye a TÉLAPÓ"
  A NÉP SEM AZ !!!”
 • 16. fióka 2009. szeptember 21. 16:28
  „kisem 2009.09.21. 09:11 ----->hogyne képviselnék ha te az én nagyon jó cimborám volnál és azt mondanám neked figyelj haver van ez a cég akit innen meg innen ismerek és csináltassuk meg velük pl. egy pályázatot "de tökmindegy végül is mit " és adok nektek belőle pár misit vagy pl. fillérekért megvehetsz építési telket vagy adok egy szolgálati kocsit és még lehetne sorolni a politikai feketekereskedel feneketnel lehetőségeit.Te mit mondanál?Ez az ország egy káosz uram megbocsáss amikor kiborult a bili a végkielégítések körül a BKV-nél és a vezérigazgató azt nyilatkozta ,hogy ő erről nem tudott semmit ,na akkor dobta le az agyam a szíjjat.Én csak azt kérdeztem meg volna tőle ,hogy mint egy cég vezérigazgatója effektíve mit csinál egyáltalán.Mik történhettek eddig ha a főnők nem tud semmit "a kis ártatlan ".És persze minden jogos minden a törvénynek előírtan történik:D És mitörténik naná,hogy a veszteséges BKV-t több száz millióval pótolja az állam.ÉS PERSZE?HOGY A TE PÉNZEDBŐL.És ez csak egy homokszem a sivatagban.
  Én egy elég nagy cégnél dolgozom középvezeteői beosztásban,de ha meglátná hóvégén elszámoláskor a főnököm,hogy miért rendeltem meg Pl. cirka 1 millárt egy szolgáltatást mondjuk egy ötvözet bevizsgálására amikor nekünk is megvannak a technikai feltételei a vizsgálatnak,valószínű nem kellen másnap jönnöm dolgozni.Vagy a másik lehetőség aminek élő példáját, halhatjuk és most már érezzük is,hogy szólok a főnőknek,hogy sokkal jobban járunk velük mert effektíve nekem nem kell dolgozno,ha elbaszák a munkát nem én tartom a hátam és a lényeg FŐNŐK LECSENGETEK NEKED havi 500 ezret ha minden hónapban 1x megigényelhetem a munkát.Hát röviden így működik az ország az emberek a közpénzek kirablása.”
 • 15. kisem 2009. szeptember 21. 09:11
  „Azzal nincs semmi baj, ha a speciális ismereteket igénylő feladatok elvégzésére esetenként külső szakértőket vonnak be.
  A díjazás, az ellentételezés mértéke kérdőjelezhető meg. És nem csak a felsorolt esetekben.
  Talán még emlékeznek az olvasók arra, hogy a Széchenyi téri rekonstrukció műszaki ellenőrzésére 9 mFt-ot irányoztak elő. Ez ugyanúgy irreálisan nagy összeg, mint mondjuk az igazságügyi szakértői tevékenységért kifizetett több, mint 7 mFt vagy a közbeszerzési tanácsadás 6 mFt-os ellentételezése.
  És itt akár meg is állhatnánk. Csakhogy a munkaadók ma még az ellen is apellálnak, hogy 80 eFt legyen a minimálbér, miközben -példák tanúsága szerint- némely szellemi tevékenység 1 órája is hoz ennyit vagy többet a konyhára. Az pedig a felelős vezetői pozíciókban ülők, a szabályokat alkotók bűne, nagyvonalú felelőtlensége a többséggel szemben, hogy mindezt eltűrik, lelkiismeret-furdalás nélkül képviselik.”
 • 14. gelcsa 2009. szeptember 20. 21:02
  „Minden olvasót, győri lakost kérek, hogy nézzék meg, reflektáljanak az itt megtalálható cikkre:
  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/a_feltalalok_aranyermet_nyerte_el_a_gyori_diak/2115233/

  Én személyesen nemismerem, de fantasztikus győri feltalálónak tartom, akire joggal büszkék lehetünk, megérdemli! Úgy érzem erről is tudnia kell az olvasóknak.
  Köszönettel!”
 • 13. jirzi1 2009. szeptember 20. 20:52
  „Ez a tanácsadó valami új szakma?Nekem még nem volt vállasztható sajnos.Most úgy néz ki ez a legmenőbb.Politikus tanácsot kér 40milla .20 vissza a zsebébe és mindenki jól járt .Kasszából hivatalosan kivéve minden ok.”
 • 12. Georg 2009. szeptember 20. 20:37
  „Ne politikai meggyőződéseteken keresztül nézzétek,hanem azt lássátok hogy akórháznak kunyizni kell de a "szakértők" 20 gépelt oldalért milliókat kapnak! Pazarlás az adófizetők pénzéből!

  nem kell a politikát belekeverni,mert amúgy tökmindegy ki veri el a pénzt a gond az hogy BÜNTETLENÜL megteheti:-((((”
 • 11. Patriot 2009. szeptember 20. 20:11
  „BKV-nál ennyiért csak a fénymásolókat szokták állapot felmérni. Hú de ezeket annyira profi szinten tudja a Kisalföld el sunnyogni,hogy azt tanítani kéne a jövő bulvárfirkászainak.”
 • 10. Poncius_01 2009. szeptember 20. 18:44
  „Azért a kiegyensúlyozott érzékenység jegyében a következőnek
  is érdemes lenne utána járni:
  "Beomlott a burkolat a Széchenyi híd egyik pillérénél"
  http://www.kisalfold.hu/tudosito/beomlott_a_burkolat_a_szechenyi_hid_egyik_pillerenel/2115346/

  Molnár Csabi alig három hónapja adta át a híd egyik felét, és mint látható eddig bírta.
  Kivitelező: Magyar Aszfalt Kft. a szoci -szdsz kormány (egykori Strabag de a kartell botrány óta már azzal nem lehet "nyerni") házi kivitelezője és visszaosztója.”
 • 9. Hedon 2009. szeptember 20. 17:50
  „Azért egy Győr nagyságú városnak aligha hiszem hogy főállásban kellene foglalkoztatni
  magasépítési és ingatlanforgalmi igazságügyi tevékenységhez értő embereket.
  Ha ezt tenné, a Város az lenne az igazi pazarlás és pénzkidobás(4-6 évente egy ügy) .
  Az adott témára "kidobott" pénz kicsivel több, mint amit Hunvald György szoci polgármester
  azóta kapott, hogy börtönben tölti munkaidejét és fogadóóráit is.

  Ennyi erővel a rendőrséget hetente kellene felelősségre vonni, hogy a baleseteknél
  miért von be külsős műszaki szakértőket. Miért nem olyan rendőrök vannak akik ehhez kapásból értenek.
  Balesetek valamivel csak sűrűbben történnek mint egy-egy beruházást megelőző ingatlan becslés.”
 • 8. adamasz1977 2009. szeptember 20. 17:11
  „Ez a szenny kisal...d már nem hiteles a számomra! Meg a többi aki ezzel foglalkozik! Nem értenek hozzá, de arra van eszük, hogy a népet hergeljék! megnézném a tisztelt lapkiadó céget, hogy vajon Ő kikkel késziti el a pályázatait? Ez csak pl.Azt kell vizsgálni az ilyen eseteknél, hogy arányban áll az elvégzett munka a kifizetéssel. Csak hergelni tudnak, undoritó!”
 • 7. -upho- 2009. szeptember 20. 16:29
  „adalfold: 3 evvel ezelott mas volt talan?
  En szeretnem latni a szocialista vezetes alatt kifizetett tanacsadoi dijakat emellett,
  bar ennek a kisalfold is utana jarhatott volna mivel kozerdeku adat.”
 • 6. adalfold 2009. szeptember 20. 13:25
  „moderálva off”
 • 5. poto 2009. szeptember 20. 11:52
  „Egyik kopó másik eb”
 • 4. pancser 2009. szeptember 20. 11:50
  „Indul a szocialista ellenoffenzíva, szét kell kenni a sz,rt! Azt kell bebizonyítani a népnek, hogy igaz hogy mi nagy gazemberek vagyunk de az ellenzék is az. Van ebben valami az óvodás korúak infantilizmusából. Persze a józanul gondolkodó szavazó azt is látja, hogy az összes tanácsadói díj nem nagyobb mint amennyit egy szocialista kebelbarát a BKV-nál kapott. A bolha nem hasonlíthatö az elefánthoz ezért nagyítani kell minimum egy elefántbébi nagyságura!”
 • 3. janika 2009. szeptember 20. 10:55
  „Miféle politikusok azok akiknek szakértő kell a posztjuk ellátásához? Ha nem értenek a feladataikhoz, hogyan merték vállalni? Az ilyen politikusokkal meg kellene ezt a feleslegesen okozott kárt tériteni!”
 • 2. gyene 2009. szeptember 20. 09:37
  „Én is jelentkezem tanácsadónak!”
 • 1. sándor71 2009. szeptember 20. 09:09
  „Pár tanácsot én is adok 1-2 milláért:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyesítik a könyvtárakat?

A megyei közgyűlés tárgyalja a kórháza helyzetét, valamint a Kisfaludy- (megyei) és a Széchenyi- (egyetemi) könyvtár lehetséges összevonását is. Tovább olvasom