Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Szakembereknek kiadvány, szülőknek füzet készült a drogprevencióról Győrben

A pénteki városházi sajtótájékoztatón bemutatták Győr két legújabb, drogprevenciós kiadványát.

A Győr Városi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum IV. módszertani kiadványa és a Leporelló szülőknek a drogmegelőzésről a győri önkormányzat és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásával készült.

A bemutatón Somogyi Tivadar alpolgármester elmondta: Minden évben növekszik a kábítószert kipróbálók aránya, az egyetlen pozitívum, hogy már kisebb mértékben, mint korábban. Ez már előrelépés.

A diszkóbaleset múlt heti, középiskolásoknak tartott szimulációjával kapcsolatban megjegyezte: - Minden lehetőséget meg kell ragadni a figyelemfelhívásra. Ha olyan lehetőség van, hogy kiadjunk egy füzetet, akkor kiadjuk, ha szimulációval kell sokkolni a fiatalokat, akkor megtesszük.

A tájékoztatón elhangzott: a szülők felvilágosítását célzó leporelló 32 ezer példányban jelenik meg, a fiatalokkal foglalkozó szakembereknek szóló, 90 oldalas kiadvány pedig 500 példányban készült el. A kiadványok tartalma ezen kívül elérhető az újonnan létrehozott honlapon, a www.kef.gyor.eu-n is.

A kiadvány szerkesztője, Miklósyné Bertalanfy Mária WHO koordinátor a tartalomról szólva elmondta: a kiadvány foglalkozik a 2009-es országos droghelyzet felmérés eredményével, prevenciós programokkal, s a tiltott kábítószerek fogyasztásán túl más, a fiatalokra veszélyt jelentő problémákkal is.

Ezek közül kiemelte a rohamivás jelenségét, az internetfüggőséget, a vízipipát, s az új típusú, tiltólistán még nem szereplő party drogokat. A rohamivás azt jelenti - mondta-, hogy a fiatalok két órán belül teljesen "kiütik" magukat. Erre a recept két liter sör és egy liter bor különböző ízesítőkkel keverve, hogy a fogyasztás élvezetes legyen.

Az önkormányzat reméli, hogy a szülők számára készített felvilágosító füzettel sikerül tudatosítani a szülőkben, hogy ez egy létező probléma, amire figyelni kell. A leporellóból a szülők tájékoztatást kaphatnak a drogokról és a fogyasztás után észlelhető tünetekről is - képekkel illusztrálva.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Toplista: melyek a legjobb megyei egyetemi, főiskolai képzések?

Kíváncsi, hogy a megyei felsőoktatási intézmények képzései hányadik helyet foglalják el a… Tovább olvasom