Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 23°C | 33°C Még több cikk.

Szakácsok a segítőkért Devecseren és Kolontáron

Hetekkel ezelőtt szervezte meg a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, hogy amíg szükséges, négyszáz segítőnek főz – a vörösiszap kárelhárításáért dolgozóknak. A helyszínre az ország hat régiójából érkeztek már szakácsok. Legutóbb győriek főztek.

Devecseren és Kolontáron a segítők hada próbálja meg enyhíteni a kárt. Munkájuk mellé szintén támogatásokból mindig kapnak ételt, ami jólesik a kemény fizikai munkák után. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) már a káreset után pár nappal felajánlotta, hogy megszervezi négyszáz fő étkeztetését, amíg szükséges. Nem kis munkára vállalkozott a Fábos Erika vezette csapat, hiszen a kárenyhítés még hosszú hetekig, hónapokig is eltarthat. Szponzorok adták és adják az alapanyagot, az ország különböző régióiból érkező szakácsok pedig gulyáságyúban főzik az ebédet. Legutóbb két győri, Pető István és a LaMareda étterem dolgozója, Nemes Péter volt a vörösiszap kárelhárításán dolgozók mesterszakácsa. Korsós Sándor pedig vállalta a tűzmesterséget, mert egy gulyáságyú azért mégiscsak más, mint a konyhai tűzhelyek.

Kárenyhítés: A győri szakácsok, segítőik kitettek magukért. Fakanállal segítettek.
Kárenyhítés: A győri szakácsok, segítőik kitettek magukért. Fakanállal segítettek.

˝Rizses lecsót főztünk gazdagon. Volt benne finom csülökhús, császárszalonna, füstölt házi szalonna (győri) és debreceni kolbász – meséli Pető István. – Az ételek kiosztása azon a helyszínen történt, ahol mi dolgoztunk. Igyekeztünk azzal segíteni, amit mi tudunk, főztünk. Azt gondolom, a munkások örömmel ették a főztünket és mondhatom, bármikor szívesen visszatérünk, ha szükség lesz ránk˝ – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Szabadság, felelősség, együttműködés az oktatásban˝

Közel 300 pedagógus és érdeklődő előtt ismertették a Dalton-tervet a Baross Gábor Közgazdasági és… Tovább olvasom