Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Szakácskönyveink fővédnökét kitüntették

Dubaj–Győr - Pető István, a Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke, mesterszakács a napokban a Szakács Egyesületek Világszövetségének (WACS) kongresszusán vehette át az éttermi konyhák világában újnak, de az egyik legelismertebbnek számító elismerést, a szakácsérdemrendet.
Érdekes összecsengése az időnek, hogy a győri Széchenyi Nyomdában éppen akkor kerültek le a gépsorokról az első grillkönyvek.

– Nagyon megtisztelő volt, amit méltatásában a hárommillió tagot számláló világszövetség elnöke rólam mondott. Kifejtette, hogy amióta elfoglaltam a magyar elnöki posztot, azóta van élet ezen a területen Magyarországon. Ráadásul a világszövetség ügyeit is sok ötlettel és munkával segítem – mondta lapunknak Pető István, aki a Kisalföld receptjei könyvsorozatunkat megalapozó receptverseny fővédnöke.

A díjátadás pillanata. A világszövetség elnöke és Pető
A díjátadás pillanata. A világszövetség elnöke és Pető


S való igaz. Hazánkból tőle származik a világmesteri cím és minősítés elismertetése. Vezetésével készítették el szakemberek azt a képzési rendszert, amelynek segítségével egy, a világ minden országában elismerhető szakácsrang jöhet létre. – A kamaránkkal egyeztetve el akarjuk érni, hogy egyfajta kreditrendszerben tudjanak a szakácsok tovább tanulni, mesteri vizsgát tenni – magyarázta a díjazott. A Magyar Gasztronómiai Szövetség az elmúlt évek szinte mindegyikében rendezett nagyobb nemzetközi eseményt. Tavaly például a WACS melegkonyhai világversenyének döntőjét és a Bocuse d’Or viadalt. Jövőre elnyerték a verseny közép-európai döntőjének megszervezési jogát.

Már megvásárolható a kellemes és élvezetes órákat ígérő Kisalföld-receptek ötödik kötete, a grillkönyv. A recepteket a négy mesterszakács lektorálta.
Már megvásárolható a kellemes és élvezetes órákat ígérő Kisalföld-receptek ötödik kötete, a grillkönyv. A recepteket a négy mesterszakács lektorálta.


– A díjat, amelyet én kaptam, egy kicsit a magyar gasztronó-
miai szakma is kapta. Sikeresek vagyunk és jók nemzetközi mércével mérve is. Nem véletlen, hogy a luxemburgi világkupáról hat döntős helyből a hidegkonyhai fronton ötöt mi hoztunk el, összességében pedig közel hetven érmet szereztek szakácsaink. Sokat tettünk le az asztalra, de még többet szeretnénk, hiszen a gasztronómia nem csupán egy-egy étterem ügye, hanem egy egész ország imázsát alakíthatja.
Legújabb szakácskönyvünkkel Sátor László, Pető István, Suga Péter és Edvi László segítségével ismét szeretnénk elnyerni a finom ételeket kedvelő olvasók kegyeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tilos fürdeni a Dunában

Mosoni-Duna - A nyár el sem kezdődött, a Duna magyarországi szakaszán már 25-en fulladtak a vízbe. A… Tovább olvasom