Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Szakács: Nem sikertörténet

Győr - Szakács Imre a kormányzat oktatáspolitikai sikereiről szóló propaganda árnyalását tartja szükségesnek.
A megyei közgyűlés elnöke tegnap arra hívta fel a figyelmet, hogy a pedagógiai intézet felmérése szerint szükségesnek ítélt iskolafelújítási támogatásoknak szűkebb hazánk mindössze a 15 százalékát kapja meg. Úgy véli, ezek alapján nem lehet sikertörténetről beszélni.

– A tények azt mutatják, hogy az elmúlt 2–3 évben a mi megyénkben is számos kistelepülési iskola zárt be, jóval több, mint amennyit a létszámnormatívák alapján be kellett volna zárni – hangoztatta. Hozzátette: az önkormányzatok a megmaradás érdekében több esetben olyan kompromisszumokra – például alapítványi együttműködésre – kényszerültek, amelyekről kiderült, hogy fenntarthatatlanok, illetve amelyek fennmaradtak, azok alapítvány nélkül is működhetnének.

Szakács Imre állítja, mindemellett az iskolabezárások, a pedagógusok munkaviszonyát terhelő újabb megszorító rendelkezések is rányomják a bélyegüket az oktatásra, bizonyítja ezt a szakszervezet kilátásba helyezett demonstrációja. Úgy gondolja, a valóságos helyzetről mindennél jobban árulkodik a konvergenciaprogram, hiszen az 2008-ra 40 milliárd forintos elvonást céloz meg az oktatásból. Véleménye szerint a családok egyre rosszabb anyagi helyzete, amellyel „már a kormányközeli média is foglalkozik", tovább növeli az oktatás színvonalát veszélyeztető kormányzati intézkedések okozta gondokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

RFT: megújulhat majd a győrújbaráti út is

Sopron - Útfelújításokról, vis maior támogatásról, közoktatási infrastruktúra fejlesztéséről is… Tovább olvasom