Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Szakács: Mindenki azt adhatja el, ami az övé

A győri közgyűlés múlt csütörtöki ülésén két napirend keretében is foglalkozott a győr–péri repülőtérrel.
A témára Kun András alpolgármester a másnapi városházi sajtótájékoztatón is kitért, és a továbblépés egyik lehetőségeként felvetette a reptér eladásának lehetőségét. Az elhangzottakra Szakács Imre, a Győr–Pér Repülőtér Kft.-ben társtulajdonos Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke közleményben reagált.


A politikus a tulajdonviszonyok elemzésével kezdte. Eszerint a repülőtér ingatlanának tulajdonosa 50–50 százalékban a megyei és a péri önkormányzat. Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.-vel 2002. december 23-án megkötött megállapodás értelmében az ingatlan a szerződés aláírásától számított öt éven belül nem idegeníthető el. Amennyiben az ötéves elidegenítési tilalom letelte után értékesítésre kerül sor, akkor az ingatlaneladásból származó bevétel 70 százaléka a központi költségvetést illeti.

A repülőteret működtető Győr–Pér Repülőtér Kft.-ben a Győr 2000 Idegenforgalmi Közalapítványnak és a Győr Aero Klub Egyesületnek 1–1, a péri önkormányzatnak 5, a győri önkormányzatnak több mint 70, a megyei önkormányzatnak csaknem 20 százalékos tulajdonrésze van.
„ Ebből következően Győr csak a repülőteret működtető társaság értékesítését kezdeményezheti. Győr képviselői azonban még nem keresték meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzatot mint tulajdonostársat azzal, hogy e témában tárgyalni kívánnak, illetve hogy az említett külföldi befektetők konkrét ajánlatot tettek volna. Mindenki azt adhatja el – így Győr szocialista alpolgármestere is –, ami az ő tulajdona. A péri reptér összetett tulajdonviszonyaira tekintettel nem szerencsés az ilyen jellegű egyoldalú nyilatkozat. Egy rutinos politikus nem keverheti össze a reptéri ingatlant a repülőtér üzemeltetését végző kft.-vel" – összegezte a témával kapcsolatos reakcióját Szakács Imre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csőtörés egy nap alatt

Kérdezem: miért kell egy frissen felújított utat felbontani; melyek azok a munkálatok, amelyeket nem lehet előre betervezni? Az »Önöknek építjük az Önök pénzéből« szlogen itt mintha egy kicsit más értelmezést nyert volna..." – írja olvasónk, aki az általa küldött fényképek alapján a Szigethy Attila–Tihanyi Árpád út kereszteződésében lakik. Rajta kívül több (tíz)ezren látták, mi történt ott a napokban. Tovább olvasom