Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Szakács is aláírta a Barrosóhoz küldött levelet

A megyei közgyűlési elnökök levélben fordultak az Európai Bizottság elnökéhez. A levelet dr. Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke is ellátta kézjegyével.

Magyarország 19 megyei közgyűlésének elnöke, így dr. Szakács Imre, a
Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke is ellátta kézjegyével azt a
levelet, melyet a tegnapi napon juttattak el José Mánuel Barrosóhoz,
az Európai Bizottság elnökéhez.

A dokumentumban a regionális fejlesztésért felelős magyarországi önkormányzatok álláspontját fejtik ki az Európai Bizottság 2012. február 22-én elfogadott javaslatával kapcsolatban.

A javaslat következtében, 2013. januári hatállyal, felfüggesztésre kerülhet 495,184 millió euró Magyarországnak szánt kohéziós támogatási összeg.

A közgyűlési elnökök közös álláspontját kifejtő levelet megkapta Jeppe
Tranholm-Mikkelsen, az uniós elnökséget ellátó Dánia Európai Unió
mellett működő állandó képviseletét vezető nagykövete, Olli Rehn
gazdasági és pénzügyekért felelős európai biztos, Johannes Hahn,
regionális politikáért felelős európai biztos, valamint Mercedes
Bresso, a Régiók Bizottságának elnöke is.


Olvasóink írták

 • 20. Valaki 2012. március 09. 10:46
  „barosó miután eladósította Portugáliát, nekünk osztja az észt. Tiszta röhej ez az eu. :)))”
 • 19. háté 2012. március 08. 17:54
  „Barroso, - Viktorhoz! - te kik ezek, mi bajuk van velem, menjenek a p......ba?”
 • 18. kerteszb 2012. március 08. 17:15
  „A lemondásukat írnák végre alá, az Európa páriájává vált sosemhazudó, dilettáns vezírükkel egyetemben.”
 • 17. szocdem 2012. március 08. 17:04
  „Mellesleg több lépésével egyetértenék a kormánynak, ha az nem szlogen, és parasztvakítás szinten zajlana, hanem ténylegesen tenne is valamit a gazdasági felemelkedésért.
  Tény hogy az EU csatlakozás óta mind helyi, mind országos szinten lenyúlja a mindenkori hatalom az EU támogatások jelentős részét valamilyen trükkel, ami ezidáig nem eredményezett semmilyen jelentős gazdasági fejlődést. Sőt, sok településen csak nyomort okozott.
  De nem hiszem hogy mindenki lopna, és azt sem, hogy akik támogatják ezt a politikai-gazdasági butaságot, többségükben tudják, és értik hogy mit tesznek az országgal, a lakossággal. Épp ezért nem hiszem hogy mindenki felett pálcát kellene törni, ha politizál.”
 • 16. szocdem 2012. március 08. 16:25
  „5.-höz (Túrabakancs)

  "Bele sem merek gondolni, hogy a szoclib párt ha maradt volna,"

  Nos nincs ilyen párt, se ilyen politika. Az MSZP és Bajnai kormánya un. "neoliberális" volt, (ezek közül is a legvadabbak) aminek semmi köze nincs a baloldalhoz - tisztelettel.
  Tény: manapság Gyurcsányt, és Bajnait épp az a Central American Progress nevű neoliberális tőkeimperialista szervezet támogatja, ami egykor Orbánt s pártját is milliárdokkal finanszírozta a Blairista MSZP ellenében.
  Mára a felállás annyiban változott, hogy nem tudni kitől vette fel a kormány tavaly sok milliárd dollárt 40 évre, évi 8 %-os kamatra - amit most a 2,5%-os EU vagy IMF kölcsönből szeretne finanszírozni. Annyira nem tudni, hogy Járai Zsigmond úr is azt mondta erre vonatkozóan a sajtónak, hogy nem érti az egészet, végül le is mondott a Költségvetési Tanács elnöki tisztéről.
  Szóval nem hiszem hogy örülni kellene annak hogy voltaképpen cseberből vederbe került az ország..
  Én szóltam....”
 • 15. Infamous 2012. március 07. 22:40
  „magyarul: levelet írtak Barrosonak, hogy "A k.anyádat, nem lesz miből lopnunk..."”
 • 14. pancser 2012. március 07. 21:45
  „Nézem a királyi tévét. Mit hallok? Csúnya unió csúnya Európai Bizottság, csúnya Tesco, csúnya bankok, csúnya szomszédok. De már gondolkodik a fideszes vezérkar hogyan hozhatná helyzetbe a kiváló Magyar Postát, a kötelező postai liberalizáció idejére. Nesze neked szabad verseny, a magyarral ne versenyezzen senki!
  Itt valami baj nagy baj van, Szakács is nézne a tükörbe inkább, ő is ott volt amikor a kokikirály a döntéseit meghozta, talán eltetszettek tolni valamit!”
 • 13. Ambar 2012. március 07. 20:50
  „Aláirta 19 fideszes ,és akkor mi van?Mi lenne ha a kormány megpróbálna tenni valamit hogy hitele legyen.Nem csak mellé kellene beszélni.Persze megszokták táboruknak azt mondanak amit akarnak ők mindenhogyan tapsikolnak,még ha nem nem is hallják.Na de ott elolvassák és kielemzik amit írtak.Sőt konkrétumokat várnak.Én sem örülnék annak ha megrövidítenének bennünket ,mert ahogy eddig is mi isszuk meg levét. De szerintem rendszerváltás óta a legrosszabb kormányunk van!Csak a megszorítás és a hazugság működik.Még akkor is ha vannak akiknek csak a szín az érdekes hogy mi történik az mindegy.”
 • 12. öszödiböszme 2012. március 07. 20:19
  „5. Túrabakancs 2012.03.07. 17:58
  Látom jó messze elgurult a gyógyszered! Csak aztán megtaláld, mert nekem Isten bizony hiányoznál. Nem sokan írnak ily blődséget. Látom még a békamenet hevületében lihegsz, gondolom ezt a fikciós baromságot is ott hallottad.
  Két kérdést feltennék. Pro primo: Az európai Néppárt tagjai közül sokan miért szavaztak igennel ill. tartózkodtak amikor Hazánk büntijére szavaztak??? Pro secundo: A fityisz tagjai miért nem szavaztak az ügynöklistára igennel amikor pld. Szekeres Imre igennel szavazott?? Lehet, mondjuk te is rajta vagy ezen a listán?? Persze most narancscsicska. De előtte...??”
 • 11. zoltania2 2012. március 07. 20:08
  „Ez az ember mindent aláír amire a Vitya utasítja !”
 • 10. mir 2012. március 07. 19:34
  „Túrabakancs

  Nem is kell belegondolnod mert gyurcsányék már lezavarták a nagy részét bajnai is továbbvitte mostanra már nem lennénk akkora kakiban de hát ezt már úgysem tudjuk meg ellenben orbánék egy rossz gazdaságpolitikába vágtak bele 2 éve ami miatt még rosszabb lett a helyzet most meg az eu meg az elmútnyócév a hibás.”
 • 9. acsali 2012. március 07. 19:18
  „Akkora fizetésért bármikor, bárki, bármit aláírná.”
 • 8. creat 2012. március 07. 18:26
  „5. Túrabakancs 2012.03.07. 17:58
  Poszátám! Hogy mi lett volna, az csak fikció! Lehet, hogy az, amit te álmodsz, lehet, hogy annak az ellenkezője.
  Ezen lehet tanakodni, álmodozni, magadat hergelni, de értelmetlen! Arról beszéljünk, ami van!
  Adó emelés, újabbnál újabb adónemek, drága benzin, gyenge forint, munkanélküliség, egyre gyengülő gazdaság, egyre idegesebb emberek, ellopott magán nyugdíj, eltőzsdézett magánnyugdíj.... stb, stb...
  Természetesen dicséretes dolog, hogy te mindennel meg vagy elégedve, de azért had ne kelljen veled egyetérteni másnak! Köszi!
  És, ha esetleg az elmúlt két évet ha tudnád értékelni, megköszönném! Persze " az elmúlt nyóc évet" nyugodtan hagyd ki, ha másért nem azért, mert abból kettő már a narancsosoké! Egyenlőre én nyomát nem látom annak, hogy a narancsosok bírnának valamit is kezdeni a jelenlegi helyzettel!
  Arra is kitérhetnél, mi a fenéért erőlködnek az IMF hitelért, mikor szerencsésen kipaterolták már egyszer őket!
  Segítségedet előre is köszönöm!”
 • 7. greenie 2012. március 07. 18:20
  „Remélem a tisztelt elnökök szenátorként írták ismét alá. Mert gondolom ennyire telik az angol tudásukból.”
 • 6. pancser 2012. március 07. 18:06
  „Barroso: Ki az a Szakacs? Írjátok meg neki, forduljon ez ügyben a miniszterelnökéhez!”
 • 5. Túrabakancs 2012. március 07. 17:58
  „mir! /5/
  Bele sem merek gondolni, hogy a szoclib párt ha maradt volna, akkor milyen mérhetetlen
  megszorításoknak lennénk tanúi nap mint nap. Az orbáni adóemelések gyenge permetnek
  tűnnének mellette. Ma hír, egyelőre nem találtam meg, nem tudom belinkelni. Egy Holland
  párt képviselője fasiszta országnak minősített minket. Jó lenne ha a kormány már végre
  az ilyen kaliberű aljas hazudozókat beperelné, mert ennek így soha nem lesz vége!!!!
  Gondolom szokás szerint liberális párt képviselője volt az egyén...”
 • 4. mir 2012. március 07. 17:44
  „szocdem

  Azért annyira nem akarják a magyar népen elverni a port ezért is adtak orbánéknak még fél évet, hogy bizonyítsanak. De ebben a kormányban már nem bízok mert csak az időt húzzák és folyamatosan mellébeszélnek. Persze majd ez a féléves haladék is az ó sikerüknek lesz kommunikálva, a békemenetesek meg jól el is hiszik”
 • 3. háté 2012. március 07. 16:54
  „Hülyék gyülekezete! - mit akarnak ettől a paprikajancsitól?
  Ide juttatták az országot a rendszerváltás óta semmittevő politikusok.-- a semmittevés azt jelenti, engedték, segítették kirabolni az országot, most meg jajgatnak, a millióik, milliárdjaik mögül!
  Politikusok? - ezek? -őseink forognak a sírjaikban.”
 • 2. thermál 2012. március 07. 16:24
  „A bevezetőt elolvastam, de hol a levél amit a nevembe írtak? Azt már nem is merem kérni, hogy mielőtt elküldik, elötte a megye lakosai is megismerhessék a levél tartalmát.”
 • 1. szocdem 2012. március 07. 16:18
  „Jó a levél, kiváló a próbálkozás.
  Csak hogy bizonyosan eredménytelen lesz. Az EU épp azért nem fog meghatódni tőle, mert kifejezetten az a szándéka, hogy a támogatási források megvonásával megmutassa a Magyar népnek, hogy mit ér a jelenlegi - és bármikori - kormánya a tőle kapott pénzügyi támogatások nélkül....

  Másrészt emlékeztetném az aláírókat: 2010 szeptember 29-én Brüsszelben világosan megfogalmazták a demonstrálók, hogy elegük van a Magyar kormányokból, akik drága magánhiteleket vesznek fel a működésükhöz, majd olcsó, EU támogatásokból akarják visszafizetni azt. A gazdasággal kéne valamit tenni (megállítani a pénzkivonást, a munkaerőbázis kirablását, stb) arra sokkal inkább fogékony lenne az EU is..”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hende Csaba volt a Győri Fidelitas vendége

Újraindult a Győri Fidelitas “Egyenes beszéd" rendezvénye, melynek keretében Hende Csaba… Tovább olvasom