Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Szakács Imrének a New York-i élet még újdonság

A megyei közgyűlés egykori elnöke, Szakács Imre és családja szeptemberben hagyta el Győrt és az országot, hogy New York-i konzulként szolgálja hazáját.

– Az időeltolódást viszonylag hamar megszoktuk, bár pár éjszaka az ikrek, Róza és Hanna már hajnali 4 órakor úgy érezték, kezdődhet a nap – kezdte Szakács Imre. – Az első hét végére már visszaállt a rend.

Kincső esetében ez különösen fontos volt, hiszen ő már egy hét múlva elkezdte az iskolát. – A lakásunk szolgálati, amit bútorozottan kaptunk, ám nyilván ez több helyen várt csinosításra. A gyerekszoba például inkább emlékeztetett egy iskolás kollégiumi szobára. Mostanra a feleségem átalakította, a gyerekeknek is tetszik. A lakásból igyekszünk szépen lassan otthont teremteni.

Szakács Imre lányai már jól érzik magukat New Yorkban is.
Szakács Imre lányai már jól érzik magukat New Yorkban is.


Az étkezés teljesen más, mint az otthoni. Itt a reggeli és az ebéd a többségnek gyors étkezést jelent. A nap fénypontja a vacsora. Manhattan tele van éttermekkel, mi megpróbálunk odafigyelni az egészséges étkezésre.

Szerencsére a régebb óta itt élő magyarok sok tanáccsal és információval látnak el. Így például ajánlottak egy román hentesboltot, ahol még parizer is kapható, ha el nem kapkodják. De a Pick szalámitól a virslin és a töpörtyűn át sok hazai ízt meg lehet nála találni, például kenyeret.

A kenyérféléknél óriási választék van, de a hagyományos otthoni fehérkenyér itt nem kapható a nagy élelmiszerboltokban. Nagyon rövid ideje vagyunk még csak itt, az újdonság, a mindennapi életünk kialakítása, az itteni szokások megismerése, a hozzájuk való alkalmazkodás nem nagyon hagy időt nosztalgiázni – bár nyilván a barátok és az otthoni miliő kicsit hiányoznak – vallotta be Szakács Imre.
  

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri keleti elkerülő: tartható a határidő

A győri keleti elkerülő útról kérdezte Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő (Fidesz) Fónagy Jánost. Tovább olvasom