Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Szabó József: közös lobbistratégiát!

Közös lobbistratégiát kell kidolgozniuk a polgármesterjelölteknek arra, hogy Győr régióközponti szerepe egyértelművé váljon – mondta Szabó József.
Közös lobbistratégiát kell kidolgozniuk a polgármesterjelölteknek és a helyi politika más résztvevőinek arra, hogy Győr régióközponti szerepe egyértelművé váljon – mondta Szabó József, a Magyar Demokrata Fórum polgármesterjelöltje minap tartott sajtótájékoztatóján. Hozzátette: ennek érdekében akár találkozót is szervez a kampányban részt vevő társaival. Kifejtette: nem szabad, hogy a régióközpont kérdése áldozatául essen az őszi kampány során kialakuló politikai vitáknak, vagyis közösen kell egyértelművé tenni azt a határozott álláspontot, hogy Győr ragaszkodik régióközponti szerepéhez.

Az MDF országos alelnöke hangsúlyozta: a központi szerep nem csupán presztízskérdés, de együtt jár a foglalkoztatottság emelkedésével, a város befolyásának növekedésével, a források feletti döntés lehetőségével. Szabó József hozzáfűzte, Győr életszínvonalának növelése különösen fontos az új, külföldi kutatások tükrében, mivel már nem a megyeszékhely a legdinamikusabban fejlődő magyar város Budapest után.

A polgármesterjelölt beszámolt a Holló Sándor győri rendőrkapitánnyal folytatott eszmecseréjéről is. Elmondta: a közbiztonságot tekintve Győrnek két különösen veszélyeztetett része a Belváros és Adyváros. A beszélgetés egyik tanulsága, hogy 50 millió forintból kiépíthető volna a Baross úton már bevált térfigyelő rendszer, amely a tapasztalatok szerint 50 százalékkal javítja a bűnözési statisztikát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeretik a vállalkozók Győrújbarátot

Kiemelkedően sok, 511 vállalkozás működik Győrújbaráton, több mint kétszázzal megelőzve a… Tovább olvasom