Kisalföld logö

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 19°C | 32°C Még több cikk.

Szabó József egészségügyi centrumot akar Győrben

Az egészségügy jelenlegi helyzetét mindenképpen megváltoztató szándék jellemezte Szabó József, az MDF győri polgármesterjelöltjének látogatását.
Dr. Varga Gábor főigazgató készséggel adott tájékoztatást a megyeszékhely egészségügyi centrumának jelenlegi helyzetéről, így az OEP általi finanszírozás hiányosságairól. A rendszer ugyanis a 2003-as év számításai szerint meghatározott számú beteg után fizet – annak is csak a 95 százalékát –, ám az azutáni sürgősségi vagy egyszerűen ellátásra szoruló gondozottak után minimálisan, vagy egyáltalán nincs térítés. Ha a jövőben 51 milliárd forintot kivonnak az egészségügyből, az végképp két vállra fekteti a vidéki kórházakat.

A fővárosban 63 kórház működik, pedig az egyes régiókban érdemes minőségi munkát végző egészségügyi centrumokat, klinikákat kialakítani. Ez azonban a folyamatos pénzelvonással a vidéki kórházak csődjéhez, elbocsátásokhoz és orvoselvándorláshoz vezet. Szabó József szerint évtizedekre szóló, olyan közös stratégiára volna szükség, amely értelmiség- és humánerőforrás-mentő. Az uniós pénzek lehívásával kitörési pontok, új tervek kellenek a kórházban is. A leépülés helyetti fejlesztés az MDF győri polgármesterjelöltje szerint egy olyan egészségügyi centrumot takar, ahová – a megyebelieken és a győrieken túl – az osztrákok és a szlovákok is szívesen jönnének gyógyulni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymillió forintos egyházi adó

Egy győri asszony postaládájában a katolikus egyház győri belvárosi plébániájának csekkjét találta. Tovább olvasom