Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Szabó József az MDF polgármesterjelöltje

Az MDF úgy látja, hogy Győr élére menedzserszemléletű szakemberre van szükség.

„ A Magyar Demokrata Fórum úgy látja, hogy Győr élére menedzserszemléletű szakemberre van szükség, aki kellő gazdasági tapasztalattal, nemzetközi kapcsolatokkal és kitekintéssel rendelkezik. Ez a városnak csak előnyére válhat" – Szabó Miklós, a párt megyei elnöke a tegnapi sajtótájékoztatón ezzel indokolta, miért Szabó Józsefet, a Rába Nyrt. igazgatóját, az MDF országos alelnökét jelölik polgármesternek.


KORÁBBAN >>
Az MSZP Kunt indítja (2006-06-13) >>
Célegyenesben Borkai a Fidesznél (2006-05-29) >>
A Fidesz Borkait indítja Győrben (2006-06-12) >>
Kadler Gusztáv az MSZP jelöltje (2006-05-26) >>
Kadler Gusztáv számít riválisaira (2006-05-30) >>
Kadler visszalépett (2006-06-09) >>
Továbbra is vonzó a polgármesteri szék (2006-05-23) >>


Szabó József, a Magyar Demokrata Fórum győri polgármesterjelöltje a tegnapi sajtótájékoztatón kifejtette: 1989 óta a lendület elfogyott, és ugyan ebben az időszakban Győrött sok minden történt, amire méltán lehet büszke a város, de dinamizálásra van szükség. „Ebben nagy szerep vár a vállalkozásokra. Az MDF a beruházásoknál a győrieknek kíván elsőbbséget adni, hogy a pénz helyben hasznosuljon" – jelentette ki a politikus. A célok között említette, hogy Győr kedvező adottságait kihasználva tíz év alatt eljusson Graz szintjére. Az MDF-program hangsúlyos eleme ötezer új munkahely teremtése nemcsak új üzemek telepítésével, hanem nagy európai városok mintájára szolgáltató központok létesítésével is, amelyek az adminisztratív, képzett embereknek is kínálnak lehetőséget akkor, amikor az iskolából kikerült fiatalok nem tudnak elhelyezkedni. Szabó József leszögezte: átlátható, hatékony és szolgáltató önkormányzatot szeretne.

A jelölt elmondta: arra számít, hogy a 2002-es eredményt megduplázva az MDF-nek öt önkormányzati képviselője lesz az új közgyűlésben, miközben a polgármesteri versenyt nyitottnak gondolja. A Kisalföld kérdésére, miszerint nem próbáltak-e összefogni más jobboldali pártokkal, szervezetekkel, Takács Miklós városi elnök elmondta: tárgyalások voltak, de megállapodás nem született. Szabó Miklós, az MDF megyei elnöke megjegyezte: a párt megyei választmánya felhatalmazást adott a helyi szervezeteknek, hogy a helyi viszonyoknak megfelelően kössenek szövetséget vagy induljanak önállóan.

Szerinte a fórum megerősödött a sikeres országgyűlési választások óta, amelyet a megyeszékhelyen is éreznek. Szabó József ehhez annyit fűzött hozzá: más jelölteket nem minősítenek, tisztességes, korrekt kampányra készülnek, és megegyezésre törekednek minden olyan ügyben, amely nem egy párté, hanem a városé, az országé. „A parlamenti választás megmutatta, hogy az MDF a jövő pártjává válhat. Az önkormányzati választás fontos lépés ezen az úton" – mondta. Újságírói kérdésre válaszolva Takács Miklós közölte: az önkormányzati képviselőjelöltek kiválasztása folyamatban van, de még nem fejeződött be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovacsics is polgármesterjelölt

Szó szerint a levegőben jelentette be a győri élményfürdő ügyvezető igazgatója, Kovacsics Imre hogy indul az őszi önkormányzati választásokon – polgármesterjelöltként. „A beszállás elkezdődött" – stílszerűen így kezdte előtte sajtótájékoztatóját a péri repülőtéren. Kovacsics mellett senki nem állt (ült), ami egyben válasz arra is, hogy nem párttámogatással, hanem civilként indul. Tovább olvasom