Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Szabó Béla EFIAP fotóművész kiállítása Győrben - képgaléria

A győri Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskolában és Általános Művelődési Központban megnyílt Szabó Béla EFIAP fotóművész, a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagjának Hit útján gyalogos zarándoklat Máriacellbe Sopronkövesdről c. tárlata.
Szabó Béla EFIAP fotóművész kiállítása Győrben - képgaléria
A kiállítást megnyitotta Reinthaller Balázs, Kiss Tamás és Fülöp Zoltán. A tárlat megtekinthető 2013. január 4-ig.

A zarándok nem csak mondja, hanem egész lényével kifejezi: „lábával is megvallja hitét". Immár harmadik alkalommal indultak el Sopronkövesdről május 30-–június 2 között gyalogosan a máriacelli Szűzanyához, Ausztriába. A 40 fős zarándokcsoport, amelynek több, mint a fele más településről érkezett, a 160 km-es távot 4 nap alatt tette meg, nagyon sokszor zuhogó esőben. Ebben az évben Sopronkövesdről már jártak gyalogosan a győri Könnyező Szűzanya búcsúján, amely nemcsak lelkileg, de testileg is felkészítette a csoportot a nagy útra. A falu plébánosa, Bros Gergely, aki ellát másik 3 falut is, teendői miatt nem tudott a zarándoklaton részt venni. Azonban naponta kiutazott a csoport után, hogy a szálláshelyek falvaiban szentmisét mondjon a gyaloglóknak.

A Szűzanya segítségével valamennyi zarándok célba ért és lelkileg gazdagon, új barátokat szerezve tervezgeti a következő utat. Köszönet mindenkinek, aki a zarándoklat szervezésében és megvalósításában bármiféle segítséget nyújtott.

Köszönöm Fülöp Zoltánnak, hogy meghívott és velük tarthattam, igaz, hogy egy balesetem miatt autóval segítve az utat és megörökíthettem képeken.
Szabó Béla fotóművész

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Disco után: egy szlovák és egy osztrák társaság verekedett össze Győrben

Az Ipar úti körforgalomban történő verekedésről érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére november… Tovább olvasom