Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Szabálytalan előzés - Autók ütköztek a 83-as főúton, Koroncónál - fotók

A VW személygépkocsit engedély nélkül átalakították, abba egy nagyobb teljesítményű motort építettek be.
Jól dolgozott az őrangyal

Egy Suzuki és egy Volkswagen típusú autó ütközött frontálisan szerdán este Győr és Koroncó között  a 8418-as főúton. A vétlen sofőr autója totálkáros lett, amiben négyen utaztak, köztük egy 15 éves lány is.

Még most is látszanak annak a balesetnek a nyomai, amelyet egy húszas éveiben járó, neve elhallgatását kérő koroncói fiatalember okozott szerdán este 7 óra közül, egy engedély nélkül átalakított Golffal.

A gépkocsiba egy nagyobb teljesítményű motort építettek be és a jármű futóművén is változtattak, ezért a rendőrök bevonták a forgalmi engedélyét az autónak. Az átalakított jármű vezetője hazafelé tartott barátnőjével, amikor szabálytalanul, a záróvonalat átlépve próbálta megelőzni az előtte szabályosan haladó gépkocsit egy olyan helyen, ahol  em láthatta, hogy jönnek vele szemben. Szerencsére mindkét autóban be voltak kötve az utasok, valószínű, ennek köszönhetik most az életüket.

A Kisalföld megkereste a baleset résztvevőit a szerencsés kimenetelű ütközéssel kapcsolatban, viszont a karambolt okozó fiatalember nem akart lapunknak nyilatkozni.

A másik autót a szintén koroncói Torma Róbert vezette. Már több mint 25 éve van jogosítványa, de még soha nem volt balesete. Rajta kívül felesége, 15 éves lánya és 18 éves fia utazott az autóban. Szerencsére ők is megúszták az esetet apróbb karcolásokkal, felületes zúzódásokkal.

– Egy pillanat alatt történt az egész, senkinek sem esett nagyobb baja. Kiskoruk óta arra neveljük a gyermekeinket, hogy kössék be magukat, még ha csak egy utcával megyünk arrébb, akkor is. A legszörnyűbb a tehetetlenség volt, hogy nem tudtam egyből a gyermekeimnek segíteni.

Az autót lehet pótolni, de az emberi életet nem. Éjjel egyig voltunk bent a kórházban, egy alapos kivizsgálás után hazaengedtek minket. Beszéltem az autó vezetőjével, nem haragszom rá, de remélem, ezentúl elővigyázatosabb lesz a volán mögött. Tegnap az egész család otthon maradt, iskolába és dolgozni sem ment senki. Jó munkát végeztek az őrangyalok, örülök, hogy mindenki épségben kiszállt az autóból a karambol után – mondta Torma Róbert, aki végül hozzátette: mindenki újraszületett.

Előzmények - Személyi sérüléses közúti közlekedési balest történt 2014. november 19-én 19 óra 10 perc körüli időben a 8418-as számú úton Győr és Koroncó közötti útszakaszon.

Az egyenruhások megállapították, hogy a balesetet okozó VW gépjármű vezetője egy bukkanóban az úttest záróvonalat figyelmen kívül hagyta és az előtte haladó jármű előzésébe kezdett.

A sofőr a manőver végrehajtásakor észlelte, hogy vele szembe egy gépkocsi közeledik és vészfékezett, azonban járműve bal elejével a szabályosan közlekedő Suzuki elejének ütközött.

Baleset Koroncónál. Fotó: police.hu

 

Az ütközéstől a Suzuki a menetiránya szerinti jobb oldali árokban fejtetőre borulva állt meg, míg a VW a bal oldali árokpartnak csapódott, majd visszavágódott az úttestre.

A balesetben hatan sérültek, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba
szállították.

A helyszíni szemle adatai szerint a VW személygépkocsit engedély nélkül
átalakították, abba egy nagyobb teljesítményű motort építettek be, valamint futóművén is változásokat eszközöltek, ezért a jármű forgalmi engedélyét a baleset helyszínelője átvételi elismervény ellenébe elvette - adta hírül a rendőrség csütörtökön.

Korábban:

A helyszínre Győrből érkeztek a tűzoltók, akik elvégezték a műszaki mentést.

A tűzoltók megállapították, hogy a roncsokba senki sem szorult be. A mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták - közölte a katasztrófavédelem.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bedugul a Jedlik híd tengelye - Lámpa kellene a hídhoz

Az egyetemre igyekvő hallgatók forgalma bénítja meg reggelente a Révfalu és Sziget közötti tengelyt,… Tovább olvasom