Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Szabályozzák a nyúli Sárkánylyuk-vízmosás rendszer vízelvezetését

Megoldják a vízelvezetési problémákat a Sárkánylyuk- vízmosás rendszer legkritikusabb szakaszain a Győr-Moson- Sopron megyei Nyúl községben.
Közép-Európa egyik legnagyobb természetes vízmosásán a vízelvezetést 170 millió forintos invesztícióval szabályozzák - mondta Schmiedt Henrik polgármester az MTI-nek.

A beruházási össze 85 százalékát a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében nyerte el az önkormányzat, a fennmaradó 15 százalék pedig az önrész. Ebből az összegből közel egy kilométeren vízelvezető burkolatot építenek. A vízelvezetés szabályozásával mentesül a dombvidékről lezúduló víz kártételeitől a település mély fekvésű része.

A község hegyvidéki területét megközelítő, helyenként 20-30 méter mély, löszfallal szegélyezett út mentén pedig 500 méter hosszú terméskő támfalat emelnek. Ezzel megakadályozzák a meredek löszfal rongálódását, esetleges omlását, mérsékelik a Szurdiknak nevezett út környezetében lévő lakóingatlanok veszélyeztetettségét.

A Sárkánylyuk projekt kivitelezését tavasszal kezdik, s a tervek szerint június végére fejezik be - közölte a polgármester.

Olvasóink írták

  • 2. Accra 2011. február 07. 00:49
    „Vízmosáskötés célja: a felső szakaszon az eróziós folyamat, ill. a hordaléktermelés megszűnjön, a víz elragadó ereje és a talaj erózióval szembeni ellenállása egyensúlyba kerüljön.
    Műszaki teendő: vízfolyás sebesség mérséklése, műtárgy építéssel

    Ott van a cikkben egyébként.”
  • 1. jhetedikj 2011. február 06. 21:22
    „Most az tisztázzuk mi is ez a vízmosási rendszer és miért is olyan fontos ez?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalagavató buli a Mamma Miában

Jópáran ünnepelték a szalagavatót Győrben, a Mamma Miában. Itt vannak a fotók! Tovább olvasom