Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Szabadtéri rendezvény zene, zaj, nyugalom

˝Szeretem Győr nyári kulturális rendezvényeit, de a vasárnap délelőtti nosztalgiadiszkó hangerejével gondom van˝ - panaszolta olvasónk.Olvasói üzenet
Szeretem Győr nyári kulturális rendezvényeit, de a vasárnap délelőtti nosztalgiadiszkó hangerejével gondom van. A vízi színpadról szóló zene akkor is élvezhető lett volna, ha nem jár akkora zajjal, hogy a Virágpiac téri lakásomban csukott ablakoknál sem lehet rádiót hallgatni. A környéken sok idős, beteg ember lakik, nekik ez elviselhetetlen terhelés – erre is gondolni kellene. Legyenek rendezvények, de vegyék halkabbra a zenét. Megértem, hogy kell a szórakozás és hogy a rendezvények pénzt hoznak, és magam is szívesen hallgatom a nyári programok zenéjét, de meg kellene értenie az önkormányzatnak, hogy meg kellene találnia a hangerő megfelelő mértékét. Nyugdíjas
– Minden szabadtéri rendezvény előtt megtörténik a hangerőmérés, amelyet szakemberek végeznek el, így határozzák meg az ideális szintet. Ezért nem zavarja a vízi színpadról érkező zene a belvárosban élők jelentős részét – mondta el válaszként Bakács László, a győri polgármesteri hivatal médiareferense.

Bakács László hozzátette: az események közvetlen szomszédságában lakók – így a Zechmeister utcában vagy akár a Virágpiacon élők – még a kontrollált hangerőt is nyilván erősebbnek érzik. Nekik a megértésüket kéri az önkormányzat. – A nyári kulturális kavalkádnak részei a zenés programok, amelyeket végre ismét több ezren látogatnak, más hazai nagyvárosokhoz, így Pécshez, Veszprémhez, Szegedhez vagy Debrecenhez hasonlóan – fogalmazott a médiareferens.

Olvasóink írták

  • 1. miracle 2010. július 27. 15:07
    „Hát igen. Örök rejtély, vajon miért az a "normális" hangerő-határérték, amit még becsukott ablaknál is elnyomja a beszédet. Tán süketek a színpad előtt ülők, állók, koncerten lévők, bulizni járók?
    (Mondjuk, könnyen elképzelhető, ha rendszeresen hallgatják.)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márványba vésett Magyarország ajándékba

Pér - A trianoni tragédiát idéző emlékhellyel – márványba vésett Nagy-Magyarországgal –… Tovább olvasom