Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Szabadegyetem a zsidóságról Győrben

Az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem a győri izraelita hitközséggel karöltve ősztől ingyenes szabadegyetemre várja azokat, akik érdeklődnek a zsidó vallás, történelem, tudomány, kultúra iránt. Szántóné dr. Balázs Edit két éve szervezi az információs előadás-sorozatokat.

A rabbiképzőben oktató történész a vallásbölcselet és történelem tanszék docense, szakterülete a magyarországi és európai zsidóság középkori történelme. A szabadegyetemen professzorok, rabbik és tanárok adnak elő, a témát a hallgatóság ajánlja.

A negyedik szemesztert kezdik Budapesten, az elsőt Győrben. Meggyőződésük, hogy nyitni kell a társadalom felé, hogy ismeretek és információk átadásával ne lehessen az antiszemitizmus felé terelni az embereket.

– Mindenütt nagy érdeklődés kíséri az előadásokat – mondta az ötletgazda, Szántóné dr. Balázs Edit.

– A hallgatókat nem lehet kategorizálni sem korosztály, sem iskolai végzettség szerint, ami közös bennük, hogy nyitottak az ismeretek felé.

Az alkalmanként egyórás előadásokat félórás kötetlen beszélgetés követi, a hangulat minden esetben baráti, sem provokáció, sem kellemetlenkedés nem zavarta meg az összejöveteleket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötven gyermek jár a Tündérvárba

A településen 1978 óta működik óvoda, mely az általános iskola épületében kapott helyet. A nevét… Tovább olvasom