Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Szabadban szabadabban

Sok panasz volt korábban a győri, belvárosi teraszok éjszakai nyitva tartására. Az önkormányzat most - az igényeket figyelembe véve - megváltoztatta a rendeletet.

Az éttermek teraszai este nyolc órakor kezdenek el igazán élni és még később is sokan szívesen fogyasztják el italaikat,
beszélgetnek mostanában a szabadban. A győri önkormányzat rendelete azonban korábban tiltotta a teraszok este tíz óra utáni nyitva tartását. Ezért – ahogy korábban megírtuk – több győri vállalkozó a megyei kereskedelmi és iparkamara közreműködését kérte a szabályozás megváltoztatásához. A polgármesteri hivatal szakembere pedig nyilatkozatában arra hivatkozott, hogy ez ügyben az idegenforgalom, a vendéglátósok, vendégeik és a közelben lakók szempontjait is figyelembe kell vennie.

A kamara turisztikai szakmai osztálya azóta eljuttatta szakvéleményét az illetékeseknek, elynek eredményeként a vállalkozók kérésére, ám a lakosok érdekeit is figyelembe véve az önkormányzat megváltoztatta
rendeletét. A vendéglátó teraszok 2002. augusztus 31-ig pénteken és szombaton este tizenegy óráig, hétköznapokon és vasárnapokon továbbra is este tíz óráig működhetnek. Városi rendezvények idején a nyitvatartási idő pénteken és szombaton éjfélig meghosszabbítható, más napokon azonban emiatt sem. A zeneszolgáltatás pedig a teraszokon tilos.

Korábban:

Teraszpanaszok a megyeszékhelyen (2002-07-01) >>
Sopronban nem okoz gondot (2002-06-07) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Víztorony épül

Jövőre újabb víztorony épül Győrött, a megyeszékhelyen ez lesz az ötödik. Az első megépítésétől… Tovább olvasom