Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 0°C | 7°C Még több cikk.

Szabad az illatszer, a játék

Győr - Egy áprilisi törvénytervezet kitiltotta volna az illatszereket és a játékokat a piacokról.

A kereskedők egy része pavilont vásárolt vagy bérelt a vásárcsarnokban. A tervezet viszont ahogy jött, ment is: törvénybe nem vésték, így az árusok joggal érezhetik úgy, becsapták őket.

Mire a kereskedők kialakították volna helyüket a Herman Ottó utcai vásárcsarnok új faházaiban, a törvényalkotók visszavonták a tervezetet, eszerint pedig mégsem kell a passzus, újra vásárolhatunk játékot, illatszert a piacokon. Tóth Andrásné két és fél évvel a nyugdíj előtt nem érti, pontosan mi miért, s főként kiért történt.

A történteket szó szerint bohóckodásnak tartja, amelyben sem az árusoknak, sem a vásárlóknak nem jut kímélet.
– Kétszázas vérnyomással hallgattam a híreket, annyira bosszús lettem – fakad ki az asszony. – Mire elkészültünk s éppen berendezkedtünk volna az új pavilonban, elfelejthetjük a tervezetet, a törvényt, mindent. Több társammal együtt nem értem, miért volt akkor ez a nagy felhajtás és folytonos ellenőrzés. A multik megjelenése óta amúgy is megcsappant a forgalmunk itt a vásárcsarnokban, a sokadik bőrt húznák le rólunk, azokról, akik télen-nyáron kitartunk.

Termann Edina szintén illatszert árul, s kényszerből emeltetett pavilont a krémek, parfümök, illatos tusfürdők és dezodorok fölé. Tőle tudjuk, az új körülmények mellé új vállalkozási és működési engedély kellett sok pénzzel és még több hitellel, amit most évekig nyöghetnek.

László Pálné többnyire a vásárcsarnokban vásárol, szerinte elsietett, átgondolatlan tervezetről van szó, amelynek most az árusok isszák a levét. Fotó: Krizsán Csaba
László Pálné többnyire a vásárcsarnokban vásárol, szerinte elsietett, átgondolatlan tervezetről van szó, amelynek most az árusok isszák a levét. Fotó: Krizsán Csaba

László Pálné Edit elképesztőnek tartja mind az áprilisi, mind pedig a mostani intézkedést, s egyenként is együtt érez a kereskedőkkel. A történteket szó szerint bohóckodásnak tartja, amelyben sem az árusoknak, sem a vásárlóknak nem jut kímélet.

A kozmetikumot és játékot piacon árusítók április derekán tényleg bajban voltak, hiszen nem tudták, merre tovább. Pokornyi Ferenc, a Piacok és Vásárcsarnok Győr Kft. ügyvezető igazgatója sem értette igazán a sietség okát, no és azt sem, miért nem kérték ki a kereskedők, s nem utolsósorban a vásárlók véleményét.

– Nem értettük, ha itt nem árusíthatunk játékot és illatszert, ugyanez mondjuk egy búcsúban miért engedélyezett – teszi föl a már-már költőinek tűnő kérdést az igazgató. – Úgy vélem, újólag a fejünk fölött döntöttek, mi pedig a városvezetés segítségével, a faházak felállításával alkalmazkodtunk a változó körülményekhez. Úgy tűnik, hiába, ám reményeink szerint a szemre is tetszetős pavilonok – ha már elkészültek – elnyerik a vásárlók tetszését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra itthon a sikeres turné után

Győr - A Morricone-turné újabb két állomását tudhatja maga mögött a Győri Filharmonikus Zenekar,… Tovább olvasom