Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Sütisütő és főzőversenyt indítunk

Kevés sikeresebb szakácskönyvsorozat van Magyarországon, mint a Kisalföld olvasói receptjeiből összeállított gyűjtemények. Most sütisütő és menükészítő viadalra invitáljuk a háziasszonyokat. A beküldött recepteket Pető István vezetésével mesterszakácsok bírálják el.

A Kisalföld receptjeinek nagyon jó híre van a vendéglátós szakmában is – állítja Pető István mesterszakács. Ahova elvitte megmutatni az olvasók receptjeit, egyöntetűen dicsérték azokat.

„A jó házi receptnek nincs párja. Ezek évtizedek alatt alakultak ki. Hosszú távon egy feleség nem hibázhat, annak komoly következményei lennének. A mesterek is sok receptet ismernek, magabiztos a tudásuk, de kissé sablonos" – mondja a szakács, aki társaival, Edvi László, Suga Péter és Sátor László mesterszakácsokkal ismét vállalta, hogy a beküldött receptek bírája lesz. „Ezért kell még nekünk is az, hogy a mindennapok konyhájába is belekóstoljunk. Ezért vállaltuk ismét a döntnöki feladatot" – mondta a mesterszakács.

„Az otthon ízei nyilván a süteményekből és a házias menükből jönnek elő leginkább. Sok esetben találkoztam olyan háziasszonyrecepttel, amelyet első ránézésre nehezen tudtam elképzelni, de amint megfőzték, máris egy csodás étel várta, hogy elfogyasszuk" – mondja Pető István.
A sütisütő és főzőverseny a receptek elküldésével kezdődik! Olvasóinktól várjuk a házias menük leírását és a sütemények családi receptjeit. A receptek alapján aztán a mesterszakácsok kiosztják a Bronz, Ezüst és Arany Fakanál díjakat. Azok pedig, akik vállalják, hogy élőben is elkészítik a saját receptjüket, külön díjazásra számíthatnak.

„Alig várom, hogy olvashassuk a recepteket. Nagyon jó lenne, ha sokan élnének a lehetőséggel, hogy megfőzzék a zsűri előtt a családi recepteket. Biztosan számos olyan praktikát tanulhatunk tőlük és tanulhatnak ők is egymástól, amely a konyhában a segítségükre lesz."
Pető István a menük mellett külön figyelmet szentel döntnöktársaival a süteményeknek, a sósaknak és az édeseknek. A sütemények versenyében a receptbeküldés után a házilag elkészített finomságok mustrája következik majd.

„A süteményeket otthon a legjobb elkészíteni. A sütő ismerete is kell hozzá, hogy szép és finom étel készüljön. Főzni már könnyebb máshol. Ennek ellenére akik a receptbeküldésen túl a főzőversenyre is eljönnek, saját edényt is hozhatnak a házi alapanyagok mellé. Sőt, azt javaslom, mozduljon meg a család, a menüből mindenki azt készítse majd el, amit ő tud a legjobban. Így igazi ízkavalkád alakulhat majd ki."

A sütisütő és főzőversenyről, a receptek beküldőiről lapunk folyamatosan beszámol és ízelítőt is közlünk a leírásokból. 

Információ Szabó Csillától vagy Fábián Györgytől kérhető telefonon a 96/504-444-es számon.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leteszteltük az új győri piacra közlekedő Citybuszt - videó

Közel egy hete üzemel a Kisalföld Volán új járata, a Citybusz. Portálunk szerdán korán kelt, és… Tovább olvasom