Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Sűrűbben ellenőrzik Győrben a renitens családokat

A szociális és lakásrendelet módosításával, sűrűbb ellenőrzésekkel, a gáz-, áram- és vízlopók kiszűrésével, valamint a rendőrség hatékony fellépésével igyekszik rendet tenni Győr azokban a gócpontokban, amelyekben néhány család tönkreteszi mások nyugalmát – erről Somogyi Tivadar alpolgármester, Páternoszter Piroska humánpolitikai főosztályvezető, Wajzer Gábor lakásügyi csoportvezető és Janicsek Tibor, a Győr-Szol zrt. üzletágvezetője beszélt a pénteki városházi sajtótájékoztatón.

Az ügy előzménye, hogy a Kisalföld napilap nyári cikksorozatának hatására Borkai Zsolt polgármester munkacsoportot állított fel a lakosság biztonságérzetének javítására. A testület most számolt be az eddigi munkáról.

Kiderült: a jövő héttől ellenőrizni fogják a problémás családok bérleményét, emellett a gáz-, a víz- és az áramszolgáltatóval közösen illegális rá- és átkötések keresésére is indulnak.

Emellett a rendőrség elemezni fogja a gócpontokat, amiről folyamatosan tájékoztatást ad a városházának.

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. szocdem 2011. február 06. 13:03
  „A házbizalmi elvtárs majd ellenőrzi ezeknél a családoknál, hogy mindenki felkelt-e reggel 6.00-kor, és bevetette az ágyát. Aztán meg kitakaritott-e, és elmosogatott-e és fogat mosott-e.
  Tiszta Északkorea elvtársak... szocio-Gestapo. Ez egy olyan jellegzetesen nazi - bolsi agyrém, amit a csőcselék visitott ki egyébként a nem régen még normális(nak tűnő), döntéshozó emberektől.

  Egyébként szégyen, gyalázat, hogy ilyet az önkori megenged magának.
  Egyébként Európa több országában is ezt olvassák erről a bolsi szörnyűségről:

  http://www.facebook.com/home.php#!/notes/szocdemek-gyori/uj-szocio-gestapo-gyorben/152510564803072”
 • 54. gonzo 2011. február 05. 19:08
  „Az újság hozza a formáját,amint egy cikk jobban felborzolja a kedélyeket,neadjisten a kommentelők győri vezetőket hoznak hírbe,a cikk először egyre lejjebb kerül az oldalon,majd átmegy kisbetűsbe,hátha akkor kevesebben veszik észre......
  Komolyan kérdezem,nem annak kellene örülni,ha sok a hozzászóló?????
  Vagy ilyenkor leszólnak a nagy tornyos házból,és kiadják az utasítást a cikk minél előbb való eltűntetésére?
  Vagy hogy a rossebbe van ez?”
 • 53. igazszó 2011. február 05. 18:26
  „Olvasva a cikket számtalan gondolat jutott eszembe.Nagy tanulság ez a cikk is az igazmodnást tekintve a város vezetőitől! Most azok a vezetők, akiknek feladatuk lett volna a bérlakások ellenőrzése, a bérleményekről jegyzőkönyv felvétele, intézkedésük, azok most egymás mögé állva verik mellüket, hogy rendnek kell lenni ebben a városban!
  A bűnösök azok, akik nem tették a munkájukat, az önkormányzatnál Wajzer Gábor, és vezetői a legfelsőbb szintig, valamint a GYŐRSZOL és ott Janicsk Tibor, valamint Sági Úr! Emberi életekről szól ez a történet, és hütlen kezelésről, hanyag munkavégzésről, ami csak a véletlen folytán derült ki, mikor már robbant a gáz, és többen megsérültek, tisztelt HIVATAL!
  Ez a történet egy hosszú, ellenőrzés nélküli időszak végeredménye, melynek során a önkormányzat e faladot ellátó dolgozói semmit nem tettek éveken, évtizedeken keresztül! Reméljük a büntetésük sem marad el munkaköri hanyagságuk miatt!

  Köszönet Vörös Gyula jobbikos intézkedésének, mert egy pár tragédia elé tudott menni időben történt szakemberek segítségének azonnali megkeresésével.”
 • 52. Pofátlan 2011. február 05. 18:24
  „Ha rendőrök is félnek tőlük, akkor mit lehet tenni?
  Ameddig a 2002. évi MSZP-és törvények csak jogokat adnak ennek a kissebbségnek, de kötelességeket nem ír elő, addig minden hiába. Sajnos Orbán a több százezer kisebbségi szavazó miatt, és a segélyek elvonásakor várható lázongásoktól félve nem mer tenni semmit. Hol van az az igéret hogy minden településen lesz rendőr?
  Így viszont egyre reálisabb egy polgárháború veszélye. Legalábbis Borsodban, meg Szabolcsban.
  Úgy néz ki hogy a mai politikának csak a kisebbségi vér drága, a magyar vér folyhat.
  Miért nem írnak a lapok a kisebbségiek által megölt magyarokról?”
 • 51. kolombela 2011. február 05. 16:35
  „45. gonzo 2011.02.05. 13:25
  RENDKÍVÜL ÉLETHŰ ÍRÁS!”
 • 50. gurbibogyó 2011. február 05. 16:24
  „49.-hez.
  Körbekeríteni és én mennék fegyveres őrnek, nehogy valaki beszökjön oda:)”
 • 49. kolombela 2011. február 05. 15:38
  „35. nanemár 2011.02.05. 09:27
  Ki beszél itt elpusztításukról. Egyszerűen integrálni kell őket és kész. A hangsúly azon van, hogy hova integráljunk. Vannak a Földön klf. helyek, ahol bőven elférnének, alapíthatnának maguknak külön országot, eltarthatnák magukat önállóan, teljesen függetlenek lehetnének mindenkitől, csak egy dolgot nem tehetnének, elhagyni önálló országukat.
  Öt éven belül leredukálódna létszámuk, mert hogy kitörne a háború közöttük az biztos.
  Ez az integráció nagyon hasznos lenne, és senkinek sem lehetne egy ellenvetése sem.
  Még mindig olcsóbban jönne ki az Unió, ha valahol területet bérelne számukra, mint az az állapot ami most van fenn. Nem csak parazita életmódot folytatnak, hanem rendkívül nagy károkat okoznak bűnöző életmódjukkal mind az állami, mind a magán szektorban.”
 • 48. redwindow 2011. február 05. 14:34
  „SZERINTETEK EZ AZ ELŐZMÉNY?
  "Az ügy előzménye, hogy a Kisalföld napilap nyári cikksorozatának hatására Borkai Zsolt polgármester munkacsoportot állított fel a lakosság biztonságérzetének javítására."

  Borkai Zsolt nemtudom, ugyan mit állítgatott nyár óta egyfolytában fel, de ez az ügy, és intézkedés a Szarvas utcai gázlopások, gázrobbanás miatt történt, és a város lakásügyi vezetőinek, valamint a győrszol hanyag munkája miatt indult a kezdeményezése. A JOBBIKOS önkormányzati képviselő Vörös Gyula intézkedésére, és felszólítására, amit köszönünk neki Győr város polgárai nevében! Reméljük meglesz a hatása, nem akadályozzák, és szépítik az ügyet, és a felősök büntetése sem marad el.
  Borkai Úr, önnek eddig kellett volna tennie Győr város polgáraiért, de azt sem tudta, hogy ilyen probléma létezik! Ha tudta, miért nem lépett eddig, miért nem ellenőrizték az ott dolgozók semmittevését????”
 • 47. redwindow 2011. február 05. 14:20
  „Gonzo szuper igazat mondtál, irtál, csak kihagytad a nagy fejek zsebííííít, tudod, azt az üvegzsebet, és a lehetőségeket is!
  Csak hangosan gondolkodok tovább.Néha az az ember érzése, hogy jobb a zavarosba halászni a rendtevés, és a törvényt sértők felelősségre vonása, büntetése helyett.

  Ugye, ha valaki kap egy lakást az önkormányzattól közvetített GYÖRSZOL-TÓL, vagy cserél, akkor adnak neki egy olyant, amit senki fel nem újított, TEHÁT NEKI KELL RENDBE TENNIE!
  Amit lead, azt aztán megnézik, húzzák az időt a Győr-Szolnál, és fizettetik a lakbért, szolgáltatói díjakat is több hónapon keresztül, mert átvenni nem érnek rá, és közben rákényszerítik a volt bérlőre, hogy vadi új lakást adjon ám át, mert nincs rendes hitelt érdemlő leltár, igy örüljön, hogy kap lakást a várostól.
  Azt nézte-e már valaki, hogy lakások felújítását, javításokat melyik cégek végzik, milyen javítási költségek vannak és hová terhelve, tán lehet, hogy nem is oda, ahová írva van? Ki igazolja le ezeket, ki ellenőrzi, és veszi át a munkát, tán ugyannak a cégnek a seggevége "dolgozott" az a cég, aki megcsinálta? Javítás, felújítási költésgeket hová számolták el??? Hány BT-je, vállalkozója volt az INSZOL-nak, ée van a jogutód GYŐRSZOL-nak???? Netán adnak-e számlát, vagy a GYŐRSZOL közös képviselőknek hol kötelező vásárolniuk, és az kinek, kiknek a boltja, és miért???? Társasházaknak milyen költségszámlákat, mit, és honnan szereznek be????
  AZT SEM SZABAD ELFELEJTENI, HOGY A VÁROS LAKÁSOK FELÚJÍTÁSÁBAN ÉVTIZEDEKEN KERESZTÜL SEMMIT NEM TETT, DE EVÁRÁSAI VANNAK!
  Ezekután lehet ám a bérlőnek mondani, csak tessék aláírni az elvégzett munkát, mert ha nem, renintens lesz, és jönnek a rendőrbácsik!
  Csupán azért érdekes kérdések, mert lehet azt mondani egy lakásra, hogy teljesen felújította a város, de .....lelakták, és azt senki nem nézi, hogy milyen lakást adtak neki, mert örüljön, hogy kap!!!!”
 • 46. nanemár 2011. február 05. 14:17
  „quaestor én ilyet abszolút nem mondtam, sőt azt írtam, hogy a rendszerváltás óta nincs válasz erre a problémára (a rendszerváltás előtt sem volt).
  most nagy dérrel-dúrral bejelentik ezt az ellenőrzést, ami azért vicces, mert bejelentik, hogy elvégzik a munkájukat. ha sajtótájékoztatót tartok, ahol bejelentem a főnökömnek, hogy mostantól elvégzem a munkámat, nyilván kirúgnak...
  nyilván azt sem lehet elfogadni, amit megélhetési bűnözésnek hívnak, mert nincs ilyen, hiszen nincs róla törvény. valaki vagy lop, vagy nem...jó magyar törvényeink vannak, amiket tökéletesen lehet alkalmazni a renitens személyekre...
  ha már itt tartunk, akkor a rendrakást az igazságszolgáltatásnál kell kezdeni, mert mindenki szerencsétlen rendőröket szidja, miközben ők elkapnak egy tolvajt/rablót/gyilkost, akkor azt másnap szabadon engedik, és 6 év pereskedés után kap két év felfüggesztettet.
  a baj magyarán kettős, hagytunk ellustulni egy kultúrát (sőt erősítettük benne), és most sem a megoldáson dolgoznak, hanem a probléma elfedésén... (ami kb ugyanannyi munka, mint a megoldáson dolgozni).”
 • 45. gonzo 2011. február 05. 13:25
  „Valahogy így képzelek el én egy ellenőrzést a témában:
  -Telefon Lákátos Úrékhoz:-Lákátos úr,szerdán,ha önnek is megfelel,benéznénk a fiúkkal,tudja,az a szokásos ellenőrzési hülyeség!
  -Szerdá,áz ném jó,drága uram,gyűjjenek inkább pínteken,megpróbálunk itthun lenní.
  -Jől van Lakatos úr,megyünk pénteken.

  Az ellenőrzés napján:
  (Ha a megszokott ellenőr megy)
  -Jó napot Lakatos úr,hát megjöttünk.Látom minden rendben,szépen élnek itt,szép a lakás is,csak így tovább,ha lehet most a jobb zsebembe tegye a pénzt,sok helyen voltunk ma már,a bal már megtelt.
  -Termíszetesen,drága Józsikám(bármely név behelyettesíthető),így ni,már be is tettem,annyit amennyit szoktunk,a Jóisten áldja meg az egísz családját,meg a Boldogságos Szűzmária.....bla,bla,bla.
  -Köszönöm drága Lakatos úr,ma hoztam egy kis bónuszt is,itt van húszezernyi bárhol beváltható csekk,vigye el rajta a Szamanta asszonyt egy jó kis masszázsra,a város fizeti.

  Az ellenőrzés napján:
  (ha új az ellenőr)
  -Jó napot Lakatos úr,körülnéznénk.
  -Jöjjön árányos,drága uram,hogy a Jóisten egye azt a drága szivit,nézzen csak körül!
  -Lakatos úr,szerintem itt nincs minden rendben,láthatóan tegnapig lopták a villanyt,a gázt,a papíromon azt látom,hogy lakbért sem fizetnek már egy ideje,pedig szépen élnek,LCD tv,arany étkészlet...
  -Hát már ezt is sajnájjják a szegín romákoktú,drága uram,há má ez is baj,minden kőcsőnbő ván,semmi nem az enyím,higggye má eeee....
  -Itt valamit tennem kell,kezdeményezni fogom a kilakoltatásukat,maguk egyáltalán nem szorulnak rá erre a lakásra,mellesleg a viselkedésükre is sok a panasz...
  (inentől két variáció van)
  Az első.
  -Drága árányos,lakásfelügyeleti fiataluraság,beszíjjük meg mink eztet a dógot,itt van ez a csinos kis összeg,ezt minden ellenőrzískor megkaptya,ha bíkínhagy minket.
  -Jól van ezt megbeszéltük Lakatos úr,két hónap múlva jövök ugyanekkor.
  A második lehetőség,ami nem zárja ki azt,hogy az első előtte ugyanígy lezajlott.Tehát:
  -Ide figyeljé,te suttyó!Itt helybe kibelezünk a sógorral,aztán kidobjuk a paraszt fejedet a kutyáknak.Mit emberkedsz itt velem,te paraszt?Tudod ki vágyok ín?Kinyíratom a családodat,te köcsög,ha nem fogod be a pofád,írd rá a pápírrá,hogy minden rendbe,mer eeetöröm á kezedet....stb,stb...
  -(ellenőr remegve)-Természetesen Lakatos úr,minden rendben,elnézést,hogy zavartam.”
 • 44. quaestor 2011. február 05. 13:04
  „Bezzeg a versenyszférában, ha a munkakörödön túl a plusz munkát nem végzed el, vagy hibázol, számonkérés után mehetsz Isten hírével. A közszférában is így kellene lennie. Vállaljanak felelősséget a munkáért, ha meg hibáztak, szankcionálják azt a felettesek! Van sok más ember a helyükre, akik vastagon jobban el tudnák látni a feladatokat.”
 • 43. artemisz 2011. február 05. 12:43
  „A Jobbiknak lehet köszönni, hogy megmozdult az állóvíz. Nélkülük a többszáz aláírást ugyanúgy semmibe vették volna városunk vezetői, mint ahogy azt 2010 Tavaszán tették.
  Igenis felelösségrevonás is kell. Ezt már nem lehet egy"munkacsoporttal " elintézni.
  Megkerülhetetlen a Lakás és Szociális Iroda elszámoltatása ! Mit csináltak? Csak a jó meleg irodákban sok pénzért szórakoztak a "mezei" polgárok kínjain?”
 • 42. nagyi59 2011. február 05. 12:09
  „Még az előbbiből kimaradtak:

  1.) A lakásbérleti szerződésben benne van, hogy a lakást kizárólag a bérlők jogosultak használni, albérlőt nem tarthat a bérlő.

  2.) A lakásbérleti szerződésben benne van, hogy 3 hónap lakbér hátralék esetén a GyőrSzol kezdeményezi a szerződés felbontását.

  3.) A lakásbérleti szerződésben benne van, hogy az előtakarékossági összeg nem fizetése a szerződés azonnali felbontását vonja maga után.

  4.) A lakásbérleti szerződésben benne van, hogy a vállalt előtakarékosság időtartama alatt a bérlő nem jogosult máshol önkormányzati ingatlanra igénylést beadni.

  5.) A lakásbérleti szerződésben benne van, hogy a bérlő köteles a lakásban életvitelszerűen élni, és a 2 hónapnál hosszabb távollétet köteles írásban jelezni, és az elérhetőségét megadni.

  Na ezek azok a dolgok, amikkel NEM KELL FOGLALKOZNI! Nyugodtan írd alá a szerződést, mert a fenti dolgokat SENKI NEM FOGJA ELLENŐRIZNI!

  A példában leírt önkormányzati lakást, amit 3 fő kapott meg, azt másfél éve 1 fő lakja. Ez egy 2 szobás, 55 m2-es ingatlan. A lakásban maradt fél nem fizeti sem az előtakarékosságot, sem a lakbért, sem a rezsit. Másfél éve ingyen él. És a Lakásügyi Csoport, és a Közgyűlés (a hozzájuk intézett többszöri jelzés ellenére) sem lépnek semmit, és elfogadható választ sem ad.”
 • 41. nagyi59 2011. február 05. 11:40
  „Először is gratulálok a Jobbiknak. Nagyon kíváncsi vagyok ennek a "munkacsoportnak" az "eredményes" munkájára. Remélem a Kisalföld erről is tudósít majd bennünket. Kérdéseim:

  1.) Kíváncsi vagyok, hogy hogyan ellenőrzik azt, aki előtakarékos önkormányzati lakásban "lakik", de külföldön dolgozik. A lakásban albérlők vannak.

  2.) Kíváncsi vagyok, hogy 7-8 hónap lakbér tartozás után a GyőrSzol miért nem intézkezik?

  Ez csak két kérdés, még nagyon sok lenne, de tudom, hogy úgysem kapok rá választ. Hiszen védik a "csalók" személyiségi jogait. Vannak ismerőseim, akik 2 gyerekkel várnak lakásra, és van olyan ismerősöm is, akinek a kapcsolata megromlott a párjával, a párja elköltözött és másfél éve nem tud kijelentkezni az önkormányzati lakásból.
  Van egy nagyon jó tippem azoknak, akik albérletben laknak: kérjünk előtakarékos önkormányzati lakást, rossz esetben 1 évig, jó esetben akár évekig lakhatunk "albérleti díj" nélkül a lakásban. Tehát tudunk spórolni éves szinten kb. fél millió forintot az "albérleti díjon", még ha utána ki is tesznek a lakásból.
  Egy másik jó tippem: hagyd ott az összes tartozást, és igényelj egy másik városban vagy faluban önkormányzati lakást. Úgysem ellenőriz senki semmit. Saját tapasztalatból tudom.

  A fent leírt esetek érintettjei egyik esetben sem a kisebbséghez tartoznak!!! Légy ügyes és találékony, mert ebben az országban csak így tudsz megélni, tisztességesen már úgysem lehet.”
 • 40. redwindow 2011. február 05. 10:39
  „Úgylátszik igenis itt van az igazság más szemszögéből is! A város vezetése ne ködösítsen!
  Köszönet a jobbikosok lépéseiért, Vörös Gyulának!

  5. hsanya 2011.02.04. 16:00
  "Köszönet Vörös Gyula képviselőnek a kiállásáért! Ez mozgatta meg a városházi "munkacsoportot", hogy tenni kéne már valamit. Fognak még ablakon át kugrani innen-onnan, ha tényleg lesznek ellenőrzések."”
 • 39. redwindow 2011. február 05. 10:31
  „A problémák gócpontját Győr város Önkormányzatának elmulsztott feladatvégzésénél kell keresni legelőször, és felelősségre vonni a munkájukat, feladtkörüket el nem végzett ottani dolgozókat! Azonnali intézkedést , város vezetőinek hivatali munkájuk el nem végzése miatt felelősségrevonást, bünteést kérnek györ város polgárai!

  Wajzer Gábor a lakásügyekért felel,- semmilyen ellenőrzést nem tett, és az itt felsorolt Önkormányzati dolgozók, és INSZOL-GYŐRSZOL dolgozók sem, ami nem újkeletü téma! Tehát tudnia kellett volna, tenniük kellett volna akkor rendőrségi jelenetéssel is! Sarukat ne hárítsák, mert ők pontosan olyan vétkesek, mint azok a "lakók" akiknek lehetőséget adtak, támogatták segélyekkel a város vezetői, ottlakásukat is, és tudták jól, hogy tartozásokat halmoztak fel !
  Önkormányzat tegyen rendet házatáján, vonja felelősségre a munkájukat el nem végzett vezetőket, dolgozókat, és büntessék meg öket, mert a probléma még attól nem oldódik meg, hogy másra mutogatnak, és a piszkos munka elvégzését most másra hárítják!
  Segélyt is tőlük kaptak, bérleményellenőrzés is történik segély kiutalása előtt, amit ugyanazok az önkormányzati dolgozók tesznek, igazolnak, ellenőriznek, akik most mossák kezeiket! 5 lakás hogy állhatott üresen, és azokat a lezárt lakásokat kik ellenőrizték az önkormánytól, hol vannak jegyzőkönyvek, feljelentés, ha feltörték az ajtót?
  Ki a renitens? Azt valóban ellenőrizni kell! De ezekután ki fogja megállapítani, ha a város csak a körbe mutogatásig jut, és nem a gyökerétől kezdi el saját maguknál rendezni a dolgokat, hogy a folytogató aranka netudjon folytogatni győr város polgárainak életét!”
 • 38. quaestor 2011. február 05. 09:52
  „nanemár szerinted az megoldás, hogy büntetlenül megúsznak mindent??? Dolgozni nem akarnak, lopni, csalni, segélyekért kuncsorogni azt már igen. Mindezt retorzió nélkül, mert ők a szegény, szerencsétlen elnyomottak, és az állandó diszkriminációnak kitettek. Vajon miért is??? Ki is tehet róla???”
 • 37. nanemár 2011. február 05. 09:33
  „accelerator: ez egy fehérek által írt értelmező szótár, az arabban lehet, hogy a keresztény, a kínaiban a fehér, a zsidóban meg a goj a renitens..”
 • 36. nanemár 2011. február 05. 09:30
  „t. kisalföld... gond van a rendszerrel, egyszer beléptem, azóta sem tudok kilépni, csak süti meg előzmény meg stb törléssel... remélem nem így van tervezve :)”
55 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét elkezdték az elsüllyedt győri hajó mentését - fotók, videó

Pénteken délelőtt újra megérkezett a "felmentő sereg" a rakpartra, s tizenkét szakember próbálja… Tovább olvasom