Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Sürgősen üzemeltetőt kell találni

A kedvező időjárás minden percét kihasználva, szombaton és vasárnap is dolgoznak az Integrál-H munkásai a győri élmény- és termálfürdő építésén, így egyelőre nincs veszélyben a szűkös határidő teljesítése.
Illusztráció
Jól a nyárban jártunk már, amikor elkezdődött az új győri élmény- és termálfürdő építése, ráadásul az építők az árvíz miatt jó kéthetes kényszerpihenőre kényszerültek. Azóta viszont kihasználják a még most is tartó kedvező időjárás minden percét, dolgoznak szombaton és vasárnap is, hogy tartani tudják a szűkre szabott határidőt. A munkát ugyanis jövő év június 30-ig be kell fejezni, s a próbaüzemelés után szeptemberben már működnie kell a szépreményű új létesítménynek. Az építkezés műszaki készültsége most úgy húsz százalék körüli, ennél többet mond azonban, hogy a létesítmény „kinőtt a gödörből", már elérte a töltésszintet...

Az élményfürdő építői a jó idő minden percét kihasználják.
Hacsak valami rendkívüli esemény nem történik, mondjuk egy újabb, nem vártan súlyos árvíz, tartható a határidő. Most már egyre inkább azon kell gondolkodni – ahogy lapunk kérdésére Eredics Imre alpolgármester elmondta –, hogy ki lesz az új fürdő üzemeltetője. Az már egyértelmű, hogy a két tulajdonos egyike sem lesz az. A város önkormányzata a közgyűlési döntés értelmében nem, a Pannon-Víz rt. pedig egyéb feladatai s az élményfürdő számos specialitása miatt nem vállalja az üzemeltetést.(Ez ugyanis egész éves, komoly tapasztalatot igénylő feladat, merőben más, mint az idényjellegű strand működtetése.)
A tulajdonosoknak tehát fel kell gyorsítaniuk azt a tárgyalási folyamatot, amelynek végén ki tudják választani a megfelelő üzemeltetőt. Ennek már januárban legalábbis „körvonalazódnia" kell. Annál is inkább, mert várhatóan az üzemeltetés a tulajdonosok költségvetésében is jelentkezik valamiképpen. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy az élményfürdőt „veszteségesre tervezték", de egy ilyen beruházás a beindulás első néhány évében nyilván nem lehet azonnal nyereséges.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anyukönyv: levelek Eszterhez

Anyu, vagyis kollégánk, Harcsás Judit az elmúlt bő egy esztendőben kislányához, Eszterhez írott… Tovább olvasom