Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Súlyos baleset érte Patrikot egy győri gyorsétteremben

Elcsúszott munka közben, szétvágta a karját egy késsel a győri fiatal. Kártérítést követel.
Patrik jobb keze egy életre tönkrement, az orvosi szakvélemény szerint soha nem tudja majd normálisan használni azt: nemcsak hogy képtelen lesz akár egy számítógéppel bánni, de még csak kezet fogni sem bír egy másik emberrel - írja a Blikk.

A fiú informatikus szakembernek készült, de az álma köddé foszlott azon az éjjelen, amikor diákmunkásként egy győri gyorsétteremben a szemétbálák madzagját kellett volna szétvágnia.

A megtört fiú és az éttermet képviselő kommunikációs cég nyilatkozata fotóval itt >>

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. todoer 2013. november 06. 13:08
  „Mivel a srác iskolaszövetkezeten keresztül dolgozott nem is kellett utána TB-t fizetni . A diák a hallgatói jogviszonya vagy középiskolásként a szülők jogán biztosított .”
 • 30. Mankapunka 2013. november 05. 11:38
  „De nekem Lucus nincs is okostelefonom.”
 • 29. Lacika62 2013. november 05. 08:02
  „5. Mankapunka 2013.11.04. 11:31 Te nem is dolgozol sehol! Akkor miért okoskodsz itt???
  17. Mankapunka 2013.11.04. 16:17 Te aztán értesz a kamuzáshoz, sokszor csinálod.... Nem csak a hajad szöszi a gondolat meneted is.... Mi köze van az okos telefonnak balesethez??? Ezek szerint te is nehezen gondolkodsz......”
 • 28. hokiel 2013. november 05. 05:01
  „Aki jár Mekibe, az láthatja, hogy a dolgozók mindig csúsztatják a lábukat a padlón, mert az csúszik. Vagy a cipő vagy padló, ott valami nem gömbölyű”
 • 27. Lívia66 2013. november 05. 00:00
  „Nem olvastam el a hozzászólásokat, de ami elsőre beugrott a cikket olvasva az az volt, hogy balkézzel is meglehet tanulni a számítógépet kezelni, stb.... Szóval nem kéne magát kapásból leírni, sajnáltatni.Sokkal nagyobb tragédia is érhette volna.
  A kárpótlás pedig jogosan jár neki, préseljen csak minél többet ki a mekiből.Nem fognak csődbe menni.”
 • 26. kicsiÉn 2013. november 04. 20:58
  „+ még egy: elnézve a képet, nem egy "csontgyönge" fiúról van szó. ha nagyon akar dolgozni, fog munkát találni! neme több ismerősöm is van, aki: - zöldhályoga van
  - 95%-os látásssérült
  - más fogyatékossága van. de mind dolgoznak! próbálnak teljes életet élni.
  millió példát sorolhatnék, pl. MOSOLYKA - talán hallottátok a nevét.
  ettől függetlenül tényleg sajnálom a fiút, szerencsétlen egy baleset. jobbulást!”
 • 25. kicsiÉn 2013. november 04. 20:52
  „sziasztok.
  a nappali tagozatos diák ebben a jogviszonyában biztosított ((nem "piros" a lámpa az orvosnál, jár neki az egészségügyi ellátás.) ennyi!
  a diákszövetkezet valószínűszeg nem hibázott:
  diákszövetkezetnél dolgozva nem munkaviszony jön létre, hanem szövetkezeti tagi jogviszony. járulékfizetés (levonás a "munkabérből") nincs, csak SZJA-t kell ez a jövedelem után fizetni. viszont a pénzbeli ellátások (táppénz, stb) járulékfizetéshez kötődnek, ergo ez után a jövedelem után sajna nem jár neki táppénz :(”
 • 24. Madarász 2013. november 04. 20:35
  „18. Csak mondanám neked, hogy a legtöbb élelmiszer boltban szikével vágják a szalámi héját szeletelés előtt... Másrészt remélhetőleg a szemetesbálák nem ott vannak tartva, ahol az élelmiszer, ergo nem kerülhet a szike darabja a kajába, mert ilyen alapon a szemét is belekerülhetne.

  21. Itt viszont speciális eset áll fenn, mivel a diákszövetkezet munkaerő kölcsönzése folytán került a srác a gyorsétterembe, az ő munkáltatója/munkahelye a diákszövetkezet.

  23. Egyet értek! Ha a multi ügyvédei tökösek lennének, most lehúzhatnának némi erkölcsi kártérítést a srácról és az oldalról is.”
 • 23. Gab2000 2013. november 04. 19:47
  „Hát lehet hogy én értek rosszul a dolgokhoz de egy informatikus először is az eszével legyen informatikus és utána jöhet a billentyűzet.
  Hány mozgássérült illetve végtag hiányos informatikus van.
  Tudomásom szrerint Budapesten a Mexikói uti mozgásjavítóban informatikusokat is képeztek képeznek végtag hiánnyal. Na innen lehet csomót kötni a történetre.
  Nagy tragédia egy 21 évesnek hogy az élete gyökerestül megváltozott, de a baleset hátterét is kéne ismerni betüről betüre hogy is esett el hol is volt a kés stb....
  Így csak az érem egyik oldala van tálalva az olvasók elé, de hát a bulvár sajtó már csak ilyen.
  Az hogy kifizette a járulékokat az a két cég ügye mivel ha ki volt közvetítve a dolgozó és a Patrik után a közvetító nem fizette be a járulékokat az megint egy érdekes dolog és akkor a Mc donaldsot nem igazán terheli felelősség, de hát ehhez megint csak nyilvánosnak kéne lenni a szerződéseknek, de ugye megint egyszerűbb egy multit lehúzni mint a közvetítőt.
  Sok itt az anomália kéne hozzá látni a munkaszerződést a két cég közötti megállpodást és az esetleges felelősség biztosításokat ha vannak.”
 • 22. Dwatson 2013. november 04. 19:09
  „21. KLJ_54 2013.11.04. 17:58
  A táppénz üzemi balesetnél már rég csak 90%!”
 • 21. KLJ_54 2013. november 04. 17:58
  „Amit írok az gyakorlati jogon alapul.
  Üzemi balesetnél a balesetet szenvedett esetében a táppénz még ma is 100%!
  A másik:
  A dolgozónak a cége üzemi baleset esetében köteles helytállni vétkességre való tekintet nélkül (kizáró ok az ittasság!) a fennálló költségek tekintetében.
  Most ért véget a családban egy sok éves persorozat, innen az infó.”
 • 20. Virs-Lee 2013. november 04. 17:16
  „Mindezert 1 azaz a millat ajanlottak az ugyved urak ? Vicc ... pfff Leperelni roluk a bort is a birosagon ... oszt annyi”
 • 19. Hyppolit 2013. november 04. 16:42
  „Nekem is sánta a történet. Ne menjünk messzebb, mint pl. a Def Leppard együttes egykezű (a másikat autóbalesetben elvesztette) dobosáig, Rick Allen-ig. Egy kézzel dobolt fel számtalan sikeralbumot, játszik koncerteken. Kihangsúlyozom: pedig dobos! Szerintem itt a családi kupaktanácsot a nagy "zsét" látja lehetőségként, az elesés körülményeiről mindenki hallgat, és arról, hogy hány %-ban volt hibás/vétlen Patrik. Pedig az sem mindegy.”
 • 18. Rbar 2013. november 04. 16:24
  „15, igen veszélytelenebb. Összekevered a prioritásokat. Egy ilyen helyen nem első a dolgozó védelme (abból mondjuk van 10-15 egy műszakban), hanem az a napi cc 1500 ember, aki betér és vásárol, fogyaszt. A nagy késnél lényegesen kevesebb az esélye, hogy a darabjaira törik használat közben, ami azután belekerülhet a kiadott ételbe. A szike pedig ugye ilyen, több darabra tud törni, mitöbb, be is van vagdalva 45 fokban, hogy minél könnyebben letörhesd ha a hegye/éle elhasználódott. Az ilyen feladatokra van kifejlesztve olyan vágókés (fóliavágó), ami műanyag házban, fix pengével "belső" élű, nullára redukálva az idegen test termékbe kerülését és minimalizálva a használat közbeni személyi sérülés lehetőségét.”
 • 17. Mankapunka 2013. november 04. 16:17
  „Akkor is csak kamuzás az egész, mert nem vállalja a felelősséget a saját munkája miatt.

  Ahogy tudjáto szajkózni, hogy a látási viszonyoknak megfelelően kell vezetni, akkor itt miért nem szajkózzátok, hogy egy ilyen olajgőzös, trágyadombon valószínű lecsapódik az olaj.

  Nem inkább a takarítóbrigád a felelős, hogy nem volt a padló felmosva? Jah, hogy az a kis barátja, és arra nem akar vizeslepedőt húzni. Aki kicsit tovább gondolja a dolgokat, mint lejjebb olvasható, akkor értene pár dolgot, de tudjuk, hogy manapság gondolkodni az okostelefonok világában nagyon nehéz.”
 • 16. Karcsika 2013. november 04. 16:10
  „Más:
  Fagyálló folyadékot öntött a hordóiba egy vácszentlászlói gazda, mert rendszeresen lopták borát.

  Otthon a WC-ben sósavat se tartsatok üvegben, mert jön egy betörő, és megissza, majd te mehetsz a börtönbe.
  A garázsban leengedtétek már a kocsi hűtőfolyadékát? Hátha a betörő kicumizza.”
 • 15. Madarász 2013. november 04. 14:50
  „13. A nagy kés talán veszélytelenebb? Kötve hiszem...

  Hát igen, gyanítom, hogy a padlót is nekik kellett volna, mint munkavállalónak megfelelő gyakorisággal felmosni. Másrészt egy bálamadzaghoz nem hiszem, hogy 30-40 cm-es konyhakés kell, ráadásul az is fura, hogy ilyen éles (ha egyáltalán létezik olyan éles kés, amivel így el tudja magát vágni) kés mit keres a kezében egy olyan munkahelyen, ahol darált hús van max. de az is félkész állapotban.

  14. Amúgy meg, ha tényleg a munkáltató munkavédelmi hiányossága okozta volna a balesetet, azt már kiderítette volna a vizsgálat, hiszen súlyos munkabalesetnél mindig van vizsgálat.”
 • 14. Goldmund 2013. november 04. 14:14
  „Egyetértek Madarásszal és még egy furcsaságot látok a történetben:

  A linkelt Blikk-cikk szerint 2008 óta (5 éve!) dolgozik ott a srác és most 21 éves. Eszerint, amint jogilag lehetséges volt (16 éves kortól), ott kezdett dolgozni, ami persze nagyon derék dolog. De ha neki az informatikus munka az álma, akkor furcsa, hogy harmad-negyedév körül járó informatikus hallgatóként nem valami számítástechnikai munkával keres pénzt, hanem a Mekiben végez kulimunkát. Azon különösen meghökkentem, hogy előléptetés is szóba került ..... Mire az informatikus-diplomáját kézhez venné, bálamadzag vagdosóból előléptetnék bálamadzag fővagdosónak???”
 • 13. Rbar 2013. november 04. 13:27
  „Szikét, snitzert az ilyen helyeken alapból TILOS nemhogy használni, de még tárolni is. Vörös (súlyos) szabálytalanságként rögzítik ha találnak ellenőrzéskor.
  Gyanítom, hogy a munkavállaló lesz a felelős, mert létezik személyi felelősség, figyelmetlen munkavégzés, stb..
  A zsíros padlót nem lehet elintézni egy "A munkáltató felelőssége, miért volt zsíros?" mondattal, ugyanis nem életszerű, hogy egy alapvetően olajos/zsíros előállítási folyamat során ne forduljon elő, bármilyen HACCP, ISO, IFS, stb minőségirányítási rendszer megléte és betartása esetén.”
 • 12. zsír.a.buli? 2013. november 04. 12:39
  „5. Mankapunka 2013.11.04. 11:31
  hát valakinek ez is nagy dolog, nem kell emiatt lenézni senkit.
  jobbulást!”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halloween és bulik - A hosszú hétvége partyfotói itt

Szörnnyé sminkelt szexi csajok a hétvégi éjszakában. Tovább olvasom