Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Sugárgép: augusztustól üzemelhet

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház onkológiáján a két sugárkeze- lésre alkalmas gép közül az egyik már több mint egy éve áll. A berendezés használatához szükséges töltet érkezését e hónap végére várják.

(illusztráció)
Jó néhány olvasónk keresett meg bennünket azzal a panasszal, hogy Győrben négy megye daganatos betegeit mindössze egy géppel tudják kezelni, mert a másik sugárkezelésre alkalmas műszer tavaly óta nem működik. A terápia megkezdésére így több mint egy hónapot kell várni. A túlterhelés miatt azonban az utóbbi időben a működő gép is egyre gyakrabban hibásodott meg, s ilyenkor haza kellett küldeni a kezelésre utazott pácienseket.

Dr. Bugovics Elemér, a megyei kórház főigazgató főorvosa elmondta: a berendezéshez szükséges töltetet megrendelték a tengerentúlról, de csúszik a szállítása. A Regionális Onkológiai Alapítvány számlaszámán (10960008- 00000011-48100001) a jótékonysági hangverseny óta több mint másfél millió forint gyűlt össze, s azóta is folyamatosan érkeznek az adományok.

Dr. Pintér Tamás osztályvezető főorvostól megtudtuk: bíznak benne, hogy az ígéretekhez híven valóban két-három héten belül megjön a szükséges töltet. Ezután körülbelül további egy hetet vesz igénybe a berendezés beüzemeltetése, az ÁNTSZ-engedélyek megszerzése. A főorvos szerint augusztusban már két géppel gyógyíthatják a daganatos betegeket.

 


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyképű művészek

Nagyképűek. Sokan jellemezhetik így a Korszakváltó csoport tagjait. Azok is, akik dicsérni, és azok… Tovább olvasom