Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Stuttgartból Dublinba vezet az út

Győr - Verebics Ibolya Liszt- és Bartók-díjas operaénekes is meghívást kapott az áprilisi ír-győri fesztiválra, amelyet Dublinban és Galwayben rendeznek meg.
Ahogy tizenhét éve mindig, a Stuttgartban élő Verebics Ibolya családjával ezúttal is Győrben töltötte az ünnepeket. Csak most tért vissza választott hazájába, a sváb tartományban ugyanis hosszabb az iskolai téli szünet, mint Magyarországon. Karácsonyra kapott magyar ajándékai közül egy meghívást emelt ki elutazása előtt, amelyet Ottófi Rudolf győri alpolgármestertől kapott. A tavalyi magyar–ír, s ezen belül győri–ír fesztivál idén Írországban folytatódik. Április 16. és 19. között népes győri delegáció utazik két városba, Dublinba és Galwaybe. Verebics Ibolya a Győri Balettel, a Bolero Fúvósegyüttessel, Rákász Gergely orgonistával és a Lippentő táncegyüttessel igyekszik a magyar kultúrának újabb híveket szerezni.

Verebics Ibolya lélekben örökké győri marad. Fotó: Krizsán Csaba
Verebics Ibolya lélekben örökké győri marad. Fotó: Krizsán Csaba

Az ír közönség mellett a győriek is hallhatják idén Verebics Ibolyát. Az már biztos, hogy pünkösdkor a Lions klub szervezésében jótékony célú koncertet ad, s a bevételt a daganatos betegségben szenvedő gyermekek javára ajánlják fel. Ezt a koncertet a győri bazilikában rendezik meg.

– Az idén is mozgalmas évet zártam Németországban – mondta a Kisalföldnek Verebics Ibolya, aki egyebek mellett Wagner Wesendonk-dalok című darabját adta elő Stuttgartban nagyzenekarral, Ulmban Mozart c-moll miséjét énekelte, Telemann Hozsanna Dávid fiának című darabjával pedig az adventben fél Németországot bejárta.

A Magyarország iránti honvágyát sosem titkoló Verebics Ibolya nemcsak magyar állampolgárságát őrizte meg Stuttgartban, hanem egykori budapesti leánylakását a közelmúltban győrire cserélte. Így szinte biztosra vehető, hogy német férjével és a magyart is jól beszélő, legénykorban levő fiával idén is gyakran felkeresi szülővárosát, Győrt, amelyet rajongásig szeret, s amelyet stuttgarti sétái idején gyakran képzel maga elé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Móra-iskola várja a leendő tanulókat

Győr - Nemcsak a középszintű képzés, hanem az általános iskola is megújul a Mórában. Az új… Tovább olvasom