Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Strandfoci a pályán

Abda - Az Abdai Aréna ˝becenevet˝ kapta a faluban nemrégiben elkészült strandfocipálya, amihez tavaly nyert pályázati támogatást, 2,2 millió forintot az önkormányzat a szaktárcától.

Ha néhány évvel később írják ki a strandsportágak fejlesztését célzó pályázatot, más helyszínt választott volna a falu a pályának, mivel pár éven belül várhatóan az önkormányzat strandfürdője már működni fog. Így azonban a helyi sportélet központjának nevezhető részre került a pálya, amely strandfocizásra, strandkézilabdázásra és strandröplabdázásra alkalmas. A szükséges pályaberendezéseket – pályaszalagokat, kapukat, állványokat – mind beszerezték.

A pálya elkészítésében sok társadalmi munka, felajánlás segített. A kitűzésben, a földmunkákban lakosok is közreműködtek és helyi cégek is segítséget nyújtottak a kivitelezéshez. Például a palánk elkészítésében és felszerelésében, a fémszerkezetek legyártásában, amit aztán a hivatal dolgozói szereltek össze a helyszínen.

A pálya mérete 35-ször 40 méter, és körben 3,5 méter magas labdafogó hálót alakítottak ki. Három bejárata van, melyek közül a Bécsi út és a Győr felőli használható a játékosok számára, a vasút oldalán lévő pedig egy szervizkapu. A biztonsági előírásoknak eleget tettek, a kapuk megfelelően rögzítettek, a kifutók megfelelnek a szabványoknak. A pálya szabadon használható, kivéve az előre meghirdetett versenyek, rendezvények idején. Szabó Zsolt polgármester reményei szerint hasznos időtöltést tud biztosítani mind a sportolóknak, mind a falu apraja-nagyjának.

A nagyméretű pálya labdafogóval.
A nagyméretű pálya labdafogóval.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baráti magyar-szlovák skinhead koncert Győrben?

Győr – "Magyarok és szlovákok együtt! - Soha egymás ellen" - szól egy "baráti koncertre" az… Tovább olvasom